Hamilelik Hazırlığı Erkeklerde kısırlık yapan yiyecekler nelerdir?

Erkeklerde kısırlık yapan yiyecekler nelerdir?

09.11.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

Erkek kısırlığına neden yiyecekler nelerdir? Özellikle yağlı süt ürünleri erkeklerde kısırlığa sebep oluyor mu? Bu besinler erkek masalarınızdan kalkmıyorsa bir daha düşünün. Detaylar haberimizde… Yapılan araştırmalara göre en çok bu besinler kısırlığa sebep oluyor… İşte haberimizin detayları…

Erkeklerde kısırlık yapan yiyecekler nelerdir

Uzmanların açıklamalarına göre çeşitli diyetler ile erkekler kısırlıktan kurtulabilirler. İş ve sosyal yaşamdaki stres, hareketsiz bir yaşam tarzı, işlenmiş et, patates, yağlı süt ve yağlı süt ürünleri, peynir, kahve, tatlılar erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde ekiliyor.

Haberin Devamı

Eğer aşırı miktarda kahve, yağlı süt ve süt ürünleri, peynir, işlenmiş et veya patates tüketiyorsanız kısırlığa zemin hazırlıyor olabilirsiniz.

Akdeniz diyetine başlayın…

Sağlıklı bir beslenme tarzı oluşturarak yalnızca kısırlık değil birçok kan ve damar hastalıklarını da önleyebilirsiniz. Çeşitli diyetlerle destekleyeceğiniz yaşam tarzınızı işlenmiş gıdalardan uzak durarak başlatabilirsiniz. Bu diyetlerden birisi de Akdeniz diyetidir.. Akdeniz diyeti birçok araştırmada sperm kalitesini arttırarak döllenme olasılığını yükseltiyor.

Akdeniz diyetini daha detaylı incelemek için haberimzii okuyabilirsiniz.

Zeytinyağı ve balık tüketimine dayalı Akdeniz diyeti ile daha az karbonhidrat alarak kısırlığı önleyebilirsiniz. Çeşitli hastalıklara da iyi gelen Akdeniz diyeti ile beslenme kalp damar hastalıkları ve obezite gibi rahatsızlıklardan korunuyor.

Haberin Devamı

Ceviz ile kısırlığı önleyebilirsiniz…

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre günlük 75 gram ceviz tüketmek sperm hücrelerinin kalitesini arttırarak hızlandırıyor. Çoklu doymamış yağ aitleri içeren ceviz sperm hücrelerinin gelişimine ve onarılmasına yardımcı olur.

Cevizin sperm kalitesine olan etkilerini haberimizde okuyabilirsiniz.

PembeNar Özel

Yazarlar