Erkeklerin Memesi Büyürken Genital Organı Küçülebilir

Erkeklerin kanında az miktarda bulunan östrojen hormonundaki artış, jinekomasti denilen meme büyümesinde, aynı zamanda cinsel organın küçülmesinde önemli rol oynamaktadır.

Erkeklerde testosteron, kadınlarda ise östrojen hormonu erkeksi ve kadınsı fiziksel oluşumların temel kaynaklarıdır. Erkeklerde az miktarda östrojen hormonu salgılandığı gibi, kadınlarda da az miktarda erkeklik hormonu olan testosteron salgılanır. Östrojen hormonunun çeşitli nedenlerle erkeklerde fazla salgılanması erkeksi vücut hatlarında birtakım deformasyonlara yol açar.

Haberin Devamı

Östrojen hormonunun fazla salgılandığı erkeklerde ergenlik çağında jinekomasti, yani meme büyümesi ve sarkması ortaya çıkar. Meme hacmi ve şekli kadınsı bir görünüm kazanır. Ancak her 100 jinekomasti rahatsızlığının 3’te 2’si iki ila üç yılda kendiliğinden düzelir. Ergenlikten sonra düzelmeyen vakaların kanında kadınlık hormonu gereğinden fazla bulunmaya devam etmektedir. Jinekomasti ya meme dokusunun artması, ya yağ dokusunun artması ya da meme ve yağ dokusunun birlikte artması ile oluşmaktadır.

Yağlı ve Sarkık Göğüsler Nasıl Tedavi Edilir?

Erkek vücuduna kadınsı bir görünüm katan büyük ve sarkık göğüslerin, erkeksi bir forma getirilmesi ve estetik açıdan ideal ölçülere çekilmesi, yağ aldırma ya da jinekomasti ameliyatı ile mümkün olmaktadır. Yağ dokusunun artmasından kaynaklı meme büyümesinde lazer lipoliz ya da vaser lipo ve liposuction işlemleri tek ya da kombine bir şekilde uygulanmaktadır. Yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemi olan bu tekniklerden uygun olanı seçilerek ortalama 60 ila 90 dakikada sonuçlandırılmaktadır. Estetik operasyon, genel ya da lokal anestezi altında yapılır. Büyüme ve sarkma ilk evrelerinde ise derideki gevşeklik kendiliğinden geçer ve gergin bir cilt dokusu ortaya çıkar. Meme şekillendirme operasyonunda dikiş olmadığı için izler zamanla ten rengine bürünür. Hasta ikinci ya da üçüncü gün günlük hayatına dönebilmekte, ortalama 4 hafta sonra erkeksi göğüs hatları tam olarak belirgin hale gelmektedir.

Haberin Devamı

Göğüslerde aşırı büyüme ve sarkma varsa, jinekomasti ameliyatı yapılmaktadır. Tekrar kendiliğinden toparlanamayacak olan sarkık meme derisi ve altındaki fazla yağlar alınır ve cilt germe işlemi yapılır. Sonuç olarak erkeğe özgü estetik göğüs formu ve hacmi elde edilir.

Östrojen Arttıkça Peniste Küçülme Riski Ortaya Çıkar

Testosteron hormonu, aynı zamanda erkeklerin cinsel yaşamı ve isteğini doğrudan etkilemektedir. Erkek genital organı penisin büyümesi ve hacim kazanmasını sağlayan başlıca faktördür. Genetik yatkınlığın, fast food tarzı beslenmenin, ergenlikte alınan ve ileri yaşlarda verilemeyen aşırı miktardaki yağ dokularının etkisiyle artan östrojen hormonu testosteron hormonunu baskılar. Yaşın ilerlemesi ayrıca her yıl erkeklik hormonunu yüzde 1 düşer. Bu doğal azalma östrojenin etkinliğini ve miktarını daha da arttırır. Dolayısıyla peniste zamanla kısalma ve incelme riski ortaya çıkar.

Penis Büyütme Ameliyatı Kalıcı, Hacim Kazandırma Geçicidir

Erkeklerdeki kadınlık hormonun artışının doğal sonucu olan penisteki hacim kayıplarının kalıcı olarak telafisi için penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı yapılmaktır. Penis büyütme ya da uzatma ameliyatı kalıcı, hacim katarak kalınlaştırma ameliyatı geçici sonuçlar vermektedir. Penis uzatma estetik operasyonu hastanın durumuna göre genel ya da lokal anestezi altında yapılmaktadır. 60 ila 90 dakika sürmektedir. Penisin görünmeyen, deri altında kalmış kısmı, pelvik bağlarından kurtarılarak dışarıya çıkarılır. Böylece görünen kısımda 5’te 1’lik uzama sağlanır. Penis büyütme ameliyatı 1 kez yapılabilmektedir. Ameliyat, peniste duyu kaybı, boşalma ya da ereksiyon gibi yan etkilere yol açmamaktadır. Cerrahi bir işlem olduğu için yara izleri vardır, ancak kasıktaki tüylü kısma gizlendiği için hastaya rahatsızlık vermemektedir. Yaraları 20 günde iyileşen hasta, 1 ila 1.5 ay sonra cinsel hayatına dönebilmektedir.

Haberin Devamı

Penis kalınlaştırma ameliyatı birçok kez tekrarlanabilen bir operasyondur. Nedeni, kalınlaştırma için hastanın vücudundan alınarak penis çevresinde transfer edilen yağ hücrelerinin zamanla büyük ölçüde eriyip yok olmasıdır. Penis çevresindeki sinirler ve kılcal damarların zarar görmez. İyileşme süreci konforlu bir estetik operasyondur.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan