Erkekte Estetik Burun Ölçüleri

Amerika’daki Iowa Üniversitesi tarafından birkaç yıl önce yapılan araştırma, erkeklerin burnunun kadınlarınkinden yüzde 10 daha büyük olduğunu ve bunun sebebini ortaya koyuyor. Araştırma sonucuna göre erkeklerin daha büyük bir buruna sahip olmasının nedeni, yağsız kas dokusunun daha fazla olmasında yatıyor. Dolayısıyla kadınlarınkinden daha fazla olan oksijen ihtiyacı burnun büyük olmasında etkili oluyor.

Türk Erkeğinin Burun Yapısı

Ülkemizdeki erkeklerin burnu, kadınlarınkinden belirgin bir büyüklüğe ve farklı şekillere sahip. Kemerli, iri, sırt kısmı kartal gagası görünümlü, uzun ve ucu aşağı bakacak şekilde ortak özelliklere sahip Türk erkeği son yıllarda estetik yüz hatlarına kadınlar kadar önem vermeye başladı. Yağ aldırma operasyonlarının yanı sıra burun estetiği ameliyatı yaptıran erkeklerin sayısı her geçen gün artış göstermektedir.

Haberin Devamı

Başarılı Burun Estetiğinin Şartları

Burun estetiğinde istisnasız bütün hastaların en hassas olduğu nokta, estetik olduğu anlaşılmayan doğal burun görüntüsüne sahip olmak istemeleridir. Burnun yüzle uyumlu ideal estetik ölçülere göre planlanarak burun estetiği ameliyatı yapılması doğal görünümün önemli şartı olmakla birlikte, hekimin tecrübesi, hastanın burun dış ve iç dokusunun özellikleri, hastanın beklentileri, kişiye özel doğal buruna sahip olmanın en hassas kriterleridir.

Ucu Kalkık Burun, Erkekte Kadınsı Bir İmaj Yaratır

Erkeksi yüz hatlarını güçlendiren, erkek burnunu kadın burnundan ayıran temel burun ölçüleri vardır. Örneğin ucu kalkık, kadınlarınki gibi küçültülmüş, sırtı içe doğru kavisli bir burun yapısı erkeksi ve otoriter yüz ifadesini yumuşatarak kadınsı bir görünüme neden olur. Bu şekilde planlanan estetik burun ameliyatları sonrasında erkek hastada ciddi özgüven ve psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Oysa ki burun estetiği, erkeğin otoriter doğasını yansıtan doğal bir tasarım ile sonuçlanmalıdır.

Erkeğe Özgü Burun Yapısının İdeal Oranları

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de kişiye özel doğal burun tasarımının belli başlı ölçütleri vardır. Bu ölçütler her erkeğin yüz büyüklüğü ve şekli farklı olduğu için, yüz hatlarına özgün, uyum içinde bir burun yapısı ortaya koymaktadır.

Haberin Devamı

Erkek burnuyla ilgili ideal oranları şöyle sıralayabiliriz:

Burun uzunluğu alnın saç çizgisinden çene ucuna kadar olan mesafenin 3’te 1’i kadar, burun genişliği ise iki kulak arasındaki uzaklığın 5’te 1’i kadar olmalıdır.

Burun ucunun ideal konumda olması ve düşüklüğün ortadan kalkması için erkek yüz hatlarına uygun burun ucu yüksekliği üst dudak ile 90-95 derece açıda olmalıdır.

Burun ucu ile çene uyumu çok önemlidir. Dudaklar, burun ucu ile çene ucuna arasındaki düz çizginin gerisinde kalmalıdır.

Burun sırtı ve yüz arasındaki ideal açı 30 ila 40 derece arasındadır.

Burun sırtı kemersiz ve düz çizgide olmalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı

Burundaki estetik kusurların giderilerek erkeksi, kişiye özel ve doğal görünümlü bir burun yapısı için açık ve kapalı burun ameliyatı tekniklerinden biri ya da ikisi hastanın durumuna göre tercih edilerek uygulanmaktadır. Operasyon öncesinde kişinin yüz yapısına özel burun modellemesi bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Ameliyat Genel anestezi altında 1 ile 2 saat arasında tamamlanır. Burun yapısına göre bazen bu ameliyatın süresi 4 saatte kadar çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Ameliyat sırasında burun uzunluğu, burun ucunun pozisyonu, burun sırtındaki fazlalıklar ve kemer oluşumları, eğrilikler, burun içi kanallarındaki tıkanıklık, burun genişliğine ihtiyaç olduğu kadar müdahale edilerek planlanan ölçülere kavuşturulur.

Burun Estetiğinde İyileşme Süreci

1 gün hastanede yatan hasta taburcu olduktan 1 hafta sonra işbaşı yapabilmektedir. Bu sürede burundaki bandaj hekim tarafından alınır. Yine ilk iyileşme döneminde burundan kırmızı renkte sıvı gelebilir. Bu ameliyatın doğal sonucudur ve birkaç günde geçer. Bunun için burun altına tampon yerleştirilir. Çokca sıvı tüketilmelidir. Çünkü ağızda geçici bir kuruluk oluşur. Dudak kremi kullanımı tavsiye edilir. İlk günlerde ağır hareket ve ağır bir eşya kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Göz altlarında ve burun çevresinde şişme ve morarma son derece doğaldır. Bu yan etkiler 1 haftada en düşük seviyeye iner sonrasında hızla kaybolur. Burun estetiği ameliyatında burnun tam olarak oturması ve tam iyileşme 6. aydan itibaren görülür. Yara izi görünmediği için hastayı rahatsız etmez.

Tam iyileşmenin ardından ortaya çıkan burun formu, ameliyat olduğu belli olmayan, erkeksi hatlara sahip, doğal bir görünüme sahiptir.

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan