Erken Boşalma ve Türleri Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Erken boşalma cinsel ilişki esnasında penisin vajina içerisinde 1 dakikadan az kalmasından sonra istemsiz olarak boşalması durumudur. Yani boşalmanın istenilen, arzu edilen zamandan önce olmasıdır. İstenmeyen bu durumun 6 aydan fazla sürmesi halinde bu duruma denetimsiz yani erken boşalma diyebiliriz. Hayatın bir döneminde her erkeğin başına gelebilecek bu durum normaldir. Eğer bu durum 6 aydan fazla olursa terapi şarttır ve cinsel terapi ile tedavisi mümkündür.

Erken Boşalmanın Türleri

Primer (Birincil) Erken Boşalma; Hayat boyu sorunun varlığı ile ilişkili bir durumdur.

Haberin Devamı

Sekonder (İkincil) Erken Boşalma; Kişinin daha önceden erken boşalma sorunu yokken

sorunun daha sonradan ortaya çıkması durumudur.

Durumsal (Dönemsel) Erken Boşalma; Belli durumlara bağlı ya da partnere bağlı kişinin erken boşalması durumudur.

Erken Boşalmanın Nedenleri; Primer tip erken boşalma, kişilerin gençlik dönemlerinde ailelerinden gizli kaçamak yaptıkları mastürbasyonlar zamanla alışkanlık haline gelerek erken boşalmaya sebep olmaktadır. Bu durum özellikle cinselliğin konuşulmadığı, ayıp günah sayıldığı aile yapılarında ortaya çıkmaktadır. Buna ek olarak cinsel bilgi yetersizliği, tecrübenin olmaması, kişinin cinsel birliktelik esnasında heycanlanması ve heyecanını kontrol edememesi primer (ömür boyu) erken boşalma nedenidir. Kişilerin çocukluk çağında yaşadıkları tacizler, tecavüzler ya da ilk ilişkilerinin travmatik olması da erken boşalma nedenleri arasındadır.

Sekonder (ikincil) erken boşalma ise psikolojik sorunların haricinde, şeker hastalığına, ilaç kullanımına, kronik alkol, kalp rahatsızlıkları gibi fizyolojik nedenlere bağlı olabilir. Ancak sorun genellikle psikolojik kökenlidir. Eşle yaşanan iletişim sorunları, anlaşmazlıklar, eşlerden birinin daha baskın olması, eşler arası uyumsuzluk gibi birçok sorun erken boşalmaya neden olabilir.

Durumsal erken boşalma, kişinin iş hayatında yaşadığı olumsuz olaylar, aşırı stress, uykusuzluk, kötü beslenme düzeni, aldatma ve aldatılma da durumsal erken boşalma nedenleri arasındadır.

Haberin Devamı

Erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarının başında gelen erken boşalmanın cinsel terapistler eşliğinde tedavisi mümkün ve oldukça kolaydır. Tedavi edilmeyen, bu sorunla baş etmeye çalışan kişiler ilişkilerinde birçok problemle karşı karşıya gelmektedir. Eğer sizde bu problemle bir savaş halindeyseniz mutlaka bir terapistten destek alınız.

Instagram; psk.gulcinkeskin

www.gulcinkeskin.com.tr

Mail; bilgi@gulcinkeskin.com.tr
Mental Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu;05457702267