Dünya Erken seçimden şimdilik kurtuldu...

Erken seçimden şimdilik kurtuldu...

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İsrail Eğitim Bakanı ve koalisyon hükümeti ortaklarından Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett, geri adım atarak, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki hükümete destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Erken seçimden şimdilik kurtuldu...

Meclis’te partisinin milletvekillerinden Adalet Bakanı Ayelet Şaked ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bennett, beklenenin aksine koalisyon hükümetini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Yerel basında yer alan haberlere göre “Netanyahu’nun geçen hafta istifasını açıklayan Avigdor Liberman’dan boşalan Savunma Bakanlığı koltuğuna kendisini getirmediği için istifa edebileceği” ileri sürülen Bennett, “Başbakanın yanında durmaya devam edeceğim ve onun hükümetten istifa etmem için verdiği ültimatomu yerine getirmeyeceğim” dedi. Bennett, ortağı olduğu hükümetin güvenlik politikalarını da eleştirerek, “İsrail’in güvenlik gemisi yanlış sulara doğru yelken açtı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Bennett’in açıklamasından kısa süre önce mecliste Savunma ve Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle bir araya geldi. Erken seçim tartışmalarına değinen Netanyahu, “Güvenliğimiz için hassas olan bir dönemde hükümeti devirmek sorumsuzca olur. Ortaklarımız koalisyonu devirme kararı alsın veya almasın, halkımız ve ülkemizin güvenliğini sağlama almak için gereken adımları atmaya devam edeceğiz” dedi. Netanyahu, Liberman’ın ardından Savunma Bakanlığı görevini de kendisinin üstlendiğini duyurmuştu.