Siyaset Eroğlu'ndan Almanya'ya: Bu kabul edilemez bir tutum!

Eroğlu'ndan Almanya'ya: Bu kabul edilemez bir tutum!

19.03.2017 - 18:24 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya'da terör örgütü PKK'nın eylemine izin verilmesine ilişkin, "Bu kabul edilemeyecek bir tutum." ifadesini kullandı.

Eroğlundan Almanyaya: Bu kabul edilemez bir tutum

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Başmakçı ilçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, Almanya'da terör örgütü PKK'nın eylemine izin verilmesine ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Almanya aslında bizim müttefikimiz. NATO'da birlikteyiz. 1. Dünya Harbi'nde birlikte harp ettik ama buna rağmen Almanya ve Avrupa, PKK'yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen maalesef onlara her türlü desteği veriyor fakat bizim milletvekillerimiz, hatta bakanlarımız gidince onlara gerekli izni vermiyor. Bu da kabul edilemeyecek bir tutum. Bunu söyledik. Almanya 'hayır' diyor, Hollanda 'hayır' diyor. Tamam da kardeşim size ne? Bizim burada vatandaş ister 'evet' der, ister 'hayır' der. Size ne oluyor? Demek istediğimiz bu. Hatta daha da azıttılar. Artık bazı gazeteler Almanya'da Türkçe yayınlanıyor, manşetler Türkçe atılıyor, işte 'hayır veriniz' diye. Başmakçı'da vatandaşın birisi 'Avrupa bu işi anladı. Bizim içimizde anlamayanlar var' dedi. Ben de diyorum ki Avrupa 'evet' demenin Türkiye'yi ne kadar büyüteceğini, geliştireceğini, kalkındıracağını anladı. Lütfen bizdeki özellikle CHP'liler de birazcık anlasınlar."

Haberin Devamı