Erzincan Erzincan'da Okul Kantinleri Denetlendi

Erzincan'da Okul Kantinleri Denetlendi

21.09.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

.

Erzincanda Okul Kantinleri Denetlendi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetim yapıldı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin'in de katıldığı denetimlerde, kantinlerde kullanılan ürünlerle ilgili inceleme yapılırken, yemekhanelerde hijyen ve malzemelerin saklama koşulları kontrol edildi.

Kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerinin incelendiğini dile getiren Şahin, bu denetimlerin sık sık yapılacağını ifade ederek, "İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrolörleri tarafından tüm yıl boyunca aksamadan süren bu denetimlerde, okul kantinlerinin genel hijyen, personel hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin uygunluğu ve muhafaza şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri kontrol ediliyor." dedi.

Kantin personellerinin ve okul idarecilerinin açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son tüketim tarihi olmayan gıdaların kesinlikle tercih etmemesi gerektiğini işaret eden Şahin, okul kantinlerinin yanı sıra okul çevresinde öğrencilerin yararlandığı gıda satış noktalarında da denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Yazarlar