Gündem Eş katiline sadakat indirimi!

Eş katiline sadakat indirimi!

27.04.2015 - 08:21 | Son Güncellenme:

Kendisini aldattığı öne sürülen eşini öldüren kocaya verilen 16 yıl hapis cezası, davada taraf olan Aile Bakanlığı tarafından temyiz edildi. Ancak Yargıtay kararı oy birliğiyle onadı.

Eş katiline sadakat indirimi

Diyarbakır'da geçen yıl karısı Zuhal Yaman'ı (40) öldüren Neşat Yaman (47) önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Ancak bu ceza, zanlı cinayeti eşinin kendisini aldattığı için işlediği gerekçesiyle 16 yıla indirildi. Sabah'ın haberine göre kadının ailesi ile davada taraf olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, toplanan delillere göre zanlının eşinin cep telefonlarında gördüğü mesajlar üzerine çiftin tartışıp boşanmaya karar verdiklerini, ancak aile büyüklerinin araya girmesiyle vazgeçtiklerini belirtti. Mesajlar devam edince yeniden çıkan tartışma üzerine Zuhal Yaman'ın, bir arkadaşının evine gittiği ifade edilen kararda, cinayet günü zanlıyı arayan kızının, annesinin kendisine kötü davrandığını söylediği anlatıldı. Zanlı eve gidince çiftin yeniden tartıştığı, bu sırada Zuhal Yaman'ın, "Seni aldatacağım, seninle birlikte yaşamak istemiyorum, boşan benden" demesi üzerine Neşat Yaman'ın eşini bıçaklayıp öldürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

AŞK MESAJLARI BULUNDU

Zuhal Yaman'ın, cep telefonuna Özgür diye kaydettiği kişiye 207, onun da 100 civarında aşk mesajı gönderdiği belirtilen kararda, 20 yıldan beri tesettürlü olan kadının başı açık fotoğraf çekip sevgilisine gönderdiği, mesajları gören eşine de ağır hakaretlerde bulunduğu anlatıldı. Medeni Kanun'un 185. Maddesi'ne göre kadının sadakat yükümlülüğüne aykırı davranarak kocasını başka bir erkekle ve kendi rızasıyla aldattığı için sanığa ağır tahrik uygulanması gerektiği kaydedildi.

Olayın şekli, hak, nesafet ve adalet kuralları, toplumsal yansımaları ve bölgenin sosyal durumunun da dikkate alınarak, sanığa verilen 16 yıllık mahkûmiyet kararında usul ve yasaya aykırılık görülmediğini vurgulayan Yargıtay, kararı oy birliğiyle onayladı.

Yazarlar