Dünya Esad Fransa'ya onur nişanını iade etti

Esad Fransa'ya onur nişanını iade etti

20.04.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Şam rejiminin lideri Beşar Esad, Fransa’nın geri almakla tehdit ettiği devlet nişanını Suriye'deki Romanya Büyükelçiliği üzerinden geri verdi.

Esad Fransaya onur nişanını iade etti

Suriye'deki Şam rejiminin lideri Beşar Esad, Fransa'nın verdiği onur nişanını iade etti.

Haberin Devamı

Paris yönetimi, 2001 yılında Fransa'nın o dönemki Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından Esad'a takdim edilen en yüksek dereceli nişanın geri verilmesi için harekete geçmişti.

Esad, kendisine verilen 'Büyük Haç' şeklindeki en yüksek seviyedeki nişanı Suriye'de Fransa'yı temsil eden Romanya Büyükelçiliği üzerinden Paris'e gönderdi.

Fransa'nın en yüksek devlet nişanının beş seviyesi bulunuyor.

Şam’dan Perşembe akşamı yapılan açıklamada Esad'ın kararına gerekçe olarak Fransa'nın 14 Nisan'da İngiltere ve ABD ile birlikte Suriye'ye hava saldırısı düzenlemesi gösterildi. Açıklamada, Esad'ın 'ABD'nin kölesi olan bir ülkenin nişanını taşımayı onur olarak görmediği' ifade edildi.

Elysee Sarayı'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada, Esad'a verilen onur nişanına yönelik disiplin işlemi başlatıldığı teyit edilmişti. Fransa'nın en yüksek düzeydeki devlet nişanı 'Legion d'honneur' 1802 yılında Napolyon Bonapart tarafından verilmeye başlandı. Bugüne kadar yaklaşık 93 bin kişiye takdim edildi.

Haberin Devamı

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe