Aydın Eski Eşyalara Hayat Veriyor

Eski Eşyalara Hayat Veriyor

21.10.2017 - 09:13 | Son Güncellenme:

.

Eski Eşyalara Hayat Veriyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde el işi sanatı ile Antika-Nostalji eşyaları kıymetlendiren el sanatı eğitmeni Gülizar Aydemir, eskiye dair birden çok eşyayı orjinalini değiştirmeden farklı tasarımlarla yeni ürünler elde ediyor.
Aydemir, Efeler Zincirli Han Farabi Sokakta kurduğu atölyesinde yöreye ait eski sandıklar, el işlemeli örgüler, radyo, plak, kart postallar, efe giysileri, bindallı ve eskiye dair ne varsa derleyerek atölyede bir araya getirdiğini ve bunlar üzerinde çalışarak farklı kaynaklardan da yararlanarak yeni tasarımlarla yeni ürünlere dönüştürdüğünü belirtti.
"Eserlerimi sergilemek istiyorum"
El işlemeli birden çok ürünü Efeler Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlediği ‘Antika -Nostalji Eşya’ sergisinde ilk defa sergilendiğini ve Aydınlıların beğenisine sunduklarını belirten Aydemir, belediyenin hanımların el işlemelerini hafta boyu teşhir etmeleri için mini fuar veya sergi alanı açmalarını istedi.
Aydemir, ‘ Atölyeme gelen birçok bayan elime bakarak çalışmalarımı ilgi ile bakıyor. Aslın da tek istediğim gerek Efeler gerekse Aydın Büyükşehir Belediyesinden beklentimiz hanımların yapmış olduğu el işlemeleri geniş bir mekanda teşhir etme imkanı sağlamalarıdır. O kadar el işi ürünlerim var ki koyacak yerim kalmadı. Sadece haftada bir Çakırbeyli Köy Pazarında sergi açabiliyorum. Onca yaptığı ürünler katlanmış şekilde bir yerlerde ve maalesef sergileyeceğimiz alanlar yok. Bu el işleri ancak hali hazırda düzenli ortamlarda derlenip yerli yerine konularak halkın beğenisine sunulabilir. Sadece ben değil bir çok hanım bir araya gelerek geniş bir ortamda yer almak istiyoruz. İmkan tanınarak kıt kanat ta olsa emeğimizle yatığımız ürünleri gerek değiştirerek gerekse satıştan kazanç elde ederek ev hanımları olarak mutfağımıza katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.