Teknoloji Eski Qualcomm başkanı Qualcomm'u geri satın almak istiyor

Eski Qualcomm başkanı Qualcomm'u geri satın almak istiyor

16.03.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:

Qualcomm CEO'su Paul Jacobs, SoftBank da dahil olmak üzere Qualcomm'u satın alma konusunda "birkaç global yatırımcı" ile konuşuyor. Financial Times’ın haberine göre Jabobs, gerçekleşmeyen Broadcomm anlaşmasının ardından yönetim kuruluna şirketi satın almak istediğini iletti.

Eski Qualcomm başkanı Qualcommu geri satın almak istiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Eski Qualcomm Yönetim Kurulu Başkanı Paul Jacobs, Qualcomm'u geri satın almaya karar verdi. Jacobs’un bu teklifi bir araya getirme çabası, Qualcomm’un, Singapur’daki rakibi Broadcom Ltd’nin 117 milyar dolarlık teklifini, ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle anlaşmayı yasakladığı bir emirle sağlamasından birkaç gün sonra geldi.

Jacobs, SoftBank Group Corp'un Vizyon Fonu da dahil olmak üzere birçok yatırım firmasıyla görüşmelerde bulundu. Ancak şu ana kadar gerekli kaynakları finanse edemedi. SoftBank, aralarında Uber, WeWork, SoFi ve Slack’in de bulunduğu birçok Amerikalı teknoloji şirketinin hisselerine sahip.

Kaynaklar, dünya çapında teknoloji yatırımlarına sahip bir Japon telekomünikasyon grubu olan SoftBank'ın, Jacobs'un teklifine katılmak istemesine rağmen, kaynakların İngiliz çip tasarımcısı ARM Holdings Plc'ye ait olması nedeniyle çatışmalarla karşılaşabileceğini söyledi. Potansiyel çatışmalara ek olarak Qualcomm, Vizyon Fonu'ndaki bir yatırımcı.

Haberin Devamı

Jacobs, tüm zamanların en büyük geri satın alımlarından birini gerçekleştirmeye çalışıyor. Dell’in kurucu CEO’su Michael Dell, 2013 yılında 25 milyar dolar karşılığında şirketini geri almıştı.

Singapur merkezli Broadcom, ABD'li Qualcomm'u satın almak için yaptığı 160 milyar dolarlık teklifini geri çektiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump Broadcom-Qualcomm birleşmesinin ulusal güvenlik tehdidi oluşturacağı gerekçesiyle gerçekleşemeyeceğini söylemişti.

Yazarlar