Siyaset Eski vekiller, bakan yardımcısı oldu

Eski vekiller, bakan yardımcısı oldu

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Eski vekiller, bakan yardımcısı oldu

Yeni sistemde, “müsteşar-lar”ın yerini alan bakan yardımcıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı’na dört, Kültür ve Turizm ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarına üçer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iki, Sağlık Bakanlığı’na ise bir bakan yardımcısı atadı. Adalet ve Kültür bakanlıklarında kaldırılan “müsteşarlık” kadrolarında görev yapan isimler bakan yardımcılığına getirildi. Atanan bakan yardımcılarından dördünün de eski Ak Parti milletvekili olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Halen müsteşar

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına kısa süre OHAL Komisyonu Başkanlığı da yapan Müsteşar Selahaddin Menteş, Müsteşar yardımcılarından Cengiz Öner, 24 Haziran’da aday gösterilmeyen eski Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile aday gösterilmesine karşın seçilemeyen eski İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ve Ömer Arısoy bakan yardımcısı olarak atandı.

Arısoy, bu bakanlıkta halen müsteşar olarak görev yapmaktaydı. Dursun da 2014-2016 arası müsteşarlık görevini üstlenmişti. Alpaslan ise Cumhurbaşaknlığı’nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Gençlik Spor ve Sağlık’ta diğer ise iki bakanlığın aksine bakan yardımcısı olarak mevcut müsteşarlar tercih edilmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Karayolları Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Enver İskurt, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ile 26. Dönem Sivas Milletvekili Selim Dursun atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına ise, “Asrın Güreşçisi” unvanlı, 23. Dönem eski Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu getirildi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na getirilen Erciyes Ünivirsetisi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven aynı zamanda Üniversite Hastaneler Birliği Yönetim Kurulu’nda da görev yapıyordu.