Eskişehir Eskişehir'de Kıbrıs Gazilerine ‘Milli Mücadele Madalyası'

Eskişehir'de Kıbrıs Gazilerine ‘Milli Mücadele Madalyası'

19.06.2019 - 14:03 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de Kıbrıs gazilerine ‘milli mücadele madalyası’

Eskişehirde Kıbrıs Gazilerine ‘Milli Mücadele Madalyası

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığın önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Kıbrıs Türkleri’nin bağımsızlığının ve egemenliğin kazanılmasında emeği olan gazilere ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’ verildi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutan Vekili Hava Korgeneral Mehmet Özlü, Eskişehir milletvekili Metin Nurullah Sazak, Hava Kontrol Grup Komutanı Hava Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, MSB 1'nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Eskişehir Valisi Çakacak, tarihimizde büyük zaferler yer aldığını belirterek, “Kıbrıslı Türkler’in uğradığı zulme ve baskıya son vermek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı da Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneğidir. Kahramanlık ruhu Türk Milleti’nin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğu takdirde her yerde ortaya çıkmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde bu harekatın planlanmasından uygulanmasına kadar emeği geçen herkesin büyük payı vardır. En büyük pay da şüphesiz ölümü göze alarak göğüs göğüse mücadele eden şehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimize aittir. Sizlerin cesareti, fedakârlığı ve dirayetiyle bu başarı elde edildi ve Kıbrıs Türkü bağımsızlığına kavuştu. Kuzey Kıbrıs Türk Devleti asla sahipsiz ve yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti hem tarihsel bağları, hem Kıbrıs Türk halkıyla olan akrabalık ilişkileri hem de Kıbrıs’ta garantör ülke olması sebebiyle Doğu Akdeniz’de bir oldubittiye asla izin vermeyecektir. Kıbrıs Türk halkının ve kıyıdaş ülke olması sebebiyle de kendi ulusal ve uluslararası hukuktan doğan haklarını ne pahasına olursa olsun savunacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve diğer protokol üyeleri tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nda emeği olan gazilere, Milli Mücadele Madalyaları verildi.