Eskişehir Eskişehir'de Termik Santrale Hayır Mitingi İptal Edildi

Eskişehir'de Termik Santrale Hayır Mitingi İptal Edildi

24.02.2018 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

Eskişehirde Termik Santrale Hayır Mitingi İptal Edildi

Eskişehir’de yapılaması planlanan ‘Termik Santrale Hayır’ mitingi, valilik tarafından izin verilmemesi sebebi ile yapılamazken, alana gelen Tertip ve Düzenleme Komitesi üyeleri alana gelen vatandaşları bilgilendirerek uyardı.
Sıhhiye Meydanında 24 Şubat Cumartesi günü yapılması planlanan ‘Termik Santrale Hayır’ mitingine, Eskişehir Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde güvenlik gerekçesiyle izin verilmemişti. Miting Tertip ve Düzenleme Komitesi üyeleri, alınan karar doğrultusunda bugün meydana giderek mitinginin iptal edildiğini duyurdu. Yaşanan durumdan habersiz alana gelen vatandaşlar da miting tertip komitesi tarafından uyarılarak geri gönderildi.
Tertip komitesi adına konuşan Günay Ayaz, mitingin Eskişehir Valiliği tarafından iptal edildiğine işaret ederek, “Miting valilik tarafından yasaklandı. Biz buraya mitingin yasaklandığını duymayan Eskişehir’den varsa mitingin yasaklandığına dair bilgilendirmek için buraya geldik. Hepiniz biliyorsunuz bu yasaklama kararı bizi çok üzdü. Burada da emniyetten arkadaşlarımız geldi. Gerekli önlemleri almış. Herhangi bire sorun olmadan buradan dağılacağız. Ama burada şunu söylemek istiyoruz, yasaklar, engellemeler çok hoş bir durum değil Eskişehirliler bunu kabul etmezler. Onun için önümüzdeki dönemde Eskişehir’deki insanlarımız termik santrale karşı mücadelemizi devam ettireceklerdir. Gerekli tepkileri göstereceklerdir. Bundan hiç bir kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından tertip komitesi üyeleri de dağıldı.