Eskişehir Eskişehirspor, Gaziantepspor'u Kayıpsız Geçmek İstiyor

Eskişehirspor, Gaziantepspor'u Kayıpsız Geçmek İstiyor

08.12.2017 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Eskişehirspor, Gaziantepsporu Kayıpsız Geçmek İstiyor

Eskişehirspor bu hafta karşılaşacağı Gaziantepspor karşılaşmasını kayıpsız geçmek istiyor. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, "Tuzu kuru çok ters bir takıma karşı oynayacağız" dedi.
Eskişehirspor, TFF 1.Lig’in 15. Haftasında karşılaşacağı, Gaziantepspor maçının hazırlıklarına devam etti. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde gerçekleşen antrenman Teknik Direktör Yücel İldiz yönetiminde 80 dakika sürdü. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman, 5’e2 pas çalışması ile devam etti. Tam saha taktik oyun ile son bulan antrenman öncesi Yücel İldiz açıklamalarda bulundu.
Yeni yönetimin göreve gelmesini değerlendiren İldiz, Halil Ünal’ın tecrübesinden bahsetti. Önceki yönetim ile göreve geldiklerini hatırlatan İldiz, "Son derece tecrübeli bir başkan Halil Ünal. Biliyorsunuz bir önceki yönetim ile göreve gelmiştik. Başkan kongreden hemen sonra beni sağolsun aradı. Dün de hem öğlen hem de akşam yemekten sonra beraber olduk. Gereken etik konuşmaların hepsini yaptık. Bundan sonra Eskişehirspor’un başarısı için, saha içerisinde ve dışarısında sağlıklı bir yapıya kavuşulması için elimizden geleni hep beraber yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Tuzu kuru çok ters bir takıma karşı oynayacağız"
Gaziantepspor maçını ve kalan 3 karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Bizim geldiğimiz dönemden beri saha neticeleri ve mücadeleleri açısından bakarsanız, hemen hemen tüm maçlarda skorlara yansımasa bile, Eskişehir’e yakışır bir şekilde mücadele etmeye çalıştık. Açık söylemek lazım, bir Adana maçımız vardı. Kendi hatalarımızdan goller yeyince demoralize olmuştuk. Onun dışındaki tüm müsabakalarda Eskişehirspor gerçekten ciddi bir şekilde mücadele etti. Son haftalarda bunu neticeye de yansıtmaya başladık. Çünkü hem takım savunması anlamında hem zaten gol atma sorunumuz yoktu, bunları da geliştirmeye çalıştık. Farkındaysanız artık çok gol yemiyoruz. Averajımız ilk defa artıya geçti. Puan anlamında baktığınızda biraz nefes aldık. Bu yeterli mi? Değil elbette ama önümüzde 3 maç var. Pazartesi en önemli müsabakalarımızdan bir tanesine çıkacağız. Tuzu kuru çok ters bir takıma karşı oynayacağız. Çok ciddi oynamamız gerekir. Gaziantep maçının ardından Bolu deplasmanına gideceğiz. Son maçı da içeride Adana’ya karşı oynayacağız. Bunlar çok önemli müsabakalar. Futbolcu arkadaşlarımla biraz önce onları tekrar konuştuk. Çok ciddi olarak işimize devam etmek zorundayız. Hergün üzerine katmak zorundayız. İnşallah kalan 3 haftayı iyi değerlendiririz ve Eskişehirspor ikinci devreye daha umutla bakar" diye konuştu.

"Ben 18 puanlık bir takım görüyorum"
Eskişehirspor’un antrenmanını takip eden ve görev dağılımı yapıldığında sportif direktör olarak göreve başlaması beklenen İzzet Erdoğan ise, 2 günlük izlenimlerini aktardı. Erdoğan, "Ben kendi adıma söylüyorum, bıraktığımdan daha kötü bir ortam var şu anda. Ama önemli değil, sorunları çözmek için buradayız. Türkiye’de şu anda profesyonel kulüplerin hepsinde aynı sıkıntılar var. Önemli olan sıkıntıları daha çabuk ve sağlam bir şekilde çözmek. Bu takım küme düşmeye oynamıyor. 15 puanımız var. Kaza sonucu silinen bir 3 puan var. Geçen sene de benden sonra benim için bir facia olan aynı durum yaşandı. Gaziantepspor maçının da kazasız belasız geçeceğini düşünüyorum. Ben 18 puanlık bir takım görüyorum. Çok da kaybedilmiş bir şey yok. 3 maçı 9 puan olarak geçecek ve devreyi ilk 6 içerisinde kapatacak bir Eskişehirspor görüyorum. Tamam, 1. ve 2. sıralar çok zor, bir puan farkı var ama bu lig çok zor bir lig. Bir seri yakalarsak ki inanıyorum buna, bir çok hocayla görüşüyoruz ve takımın kadrosu bu ligin çok çok üstünde" ifadelerine yer verdi.

"Hocam çok güzel işler yapmış"
Geçen sene takımı bıraktığı durum ile son zamanlarda yaşananlar arasındaki farkları anlatan Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı;
"Geçen seneden çok farklı bir hedefimiz yok. Sonuç hep mutluluk. Bizi mutlu edecek her sonuç, bizim için hedeftir. Bu lige play-of’dan ya da 1. ve 2. olarak çıkmak farketmez. Tabii ki geçen seneden daha zor durumdayız. Transferi kapalı bir takım ne kadar rahat hareket edebilir? Ama önemli olan şu an elimizdeki kadroyu zorlamak, bunun başarısına ulaşıp onun hazzını yaşamak. Çocuklar çok özverili işler yaptılar. Ben hocamla da dün yeni tanıştım. İlk ortamımıza göre hocadan çok memnunum. Hocam çok güzel işler yapmış. Son periyottaki puanlar olmasaydı, belki daha farklı şeyler konuşuyorduk. Bizim altımızda transfer konusunda daha iyi durumda olan takımlar var. Kötümser düşünürsek, kötümser sonuçlar elde ederiz. Ben iyimser düşünüyorum. Bu takımın yeri burası değil ama kötü de değiliz."