Editörün Seçtikleri Eşsiz deneyimler mart ayı boyunca MSA'da

Eşsiz deneyimler mart ayı boyunca MSA'da

13.03.2012 - 11:50 | Son Güncellenme:

Mart ayında Mutfak tutkunlarının kaçırmak istemeyecekleri eğitim fırsatları MSA Workshop Mutfağında sunuluyor.

Eşsiz deneyimler mart ayı boyunca MSAda

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Mart ayında özel bir program sunuyor. İtalyan Mutfağı, Uzakdoğu Mutfağı, Kekler ve Pastalar gibi workshoplar’la yetişkinlere benzersiz deneyimler yaşatırken Küçük Gurme ile küçük şefleri de unutmuyor. MSA’nın deneyimli eğitmen şefi Özgür Önol’un kendi menüsünü sunacağı Mart ayında yine eşsiz deneyimler mutfak tutkunları ile buluşuyor.

Haberin Devamı


Küçük Gurmeler yine MSA’ da…
Mart ayında geleceğin küçük şeflerini yine eğlenceli ve lezzet dolu bir dünyaya yolculuk bekliyor. Mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan, meraklı küçük gurmeler, MSA’nın profesyonel şefleri tarafından verilen bu keyifli derslerde karışık mini pizzalar, mini çikolata parçacıklı kurabiye sandviçleri ve muzlu milkshake tariflerini hazırlayıp hep birlikte yiyorlar.

Dünya Mutfağı MSA’ da…
Her zaman popüler İtalyan mutfağı, hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak sunabileceğiniz İspanya’nın geleneksel yemeği Tapas, MSA’ da dünya mutfaklarından örnekler sunuyor.

Özgür Önol ile özgün tarifler…
MSA’nın deneyimli eğitmen şefi Özgür Önol’un kendine has yorumuyla hazırladığı menüsü de Mart ayında MSA’ da. Trüf mantarlı yer elması çorbası, ızgara kuşkonmaz ve parmesan salatası, balzamik çektirme ile marine bonfile dilimleri, patlıcanlı risotto ve jus sos ile çilekli ev yapımı tarttan oluşan enfes menü; gastronomiye ilgi duyanlar için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Haberin Devamı


Mart 2012


Şef’ in Menüsü
Özgür Önol ile Özgün Tarifler


MSA Eğitmen Şefi Özgür Önol, uç lezzetleri bir araya topluyor. Fransa’da aldığı aşçılık eğitiminin ardından Türkiye’nin önde gelen restoranlarında tecrübelerini pekiştiren Önol, MSA’da favori tarifleriyle mutfak severleri buluşturuyor. Gecenin sonunda ise aslında hiç de sürpriz olmayan ama bir o kadar da enfes çilekli tart ile damakları büyülüyor.
Trüf mantarlı yerelması çorbası
Izgara kuşkonmaz ve parmesan salatası, balzamik çektirme ile
Marine bonfile dilimleri ve patlıcanlı risotto, jus sos ile
Çilekli ev yapımı tart

15 Mart Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL


Tapas


İspanyol mutfaklarının değişmeyen tutkusu Tapas, MSA ikramı Sangria ile bir başka güzel. Her serisinde farklı tarifler uyguladığımız bu workshop’taki tarfiler sayesinde ev partilerinin de yıldızı olabilirsiniz.
Tempura karides, sarımsaklı ev yapımı mayonez ile
Karamelize soğanlı quesadilla, acılı yoğurt dip sos ile
Acı marineli ve çıtır tavuk kanatlar
Beef satay,fıstık sos ile
17 Mart Cumartesi 10.00 - 14.00 / 120 TL

Haberin Devamı


Küçük Gurme 1 (5-9 yaş)


Küçük Gurmelerin mutfak alışkanlıkları MSA’da yeşeriyor, zaten meraklı olanlar da burada hünerlerini sergiliyor. MSA’nın deneyimli eğitmen şeflerinin önderliğinde, çocuklar hem keyifli vakit geçiriyor, hem de harika lezzetler yaratıyor.
Mini çikolata parçacıklı kurabiye sandviçleri
Karışık mini pizzalar
Muz milkshake (DEMO ve ikram)
17 Mart Cumartesi 16.00 - 18.00 / 90 TL

İtalyan Mutfağı 2


İtalyan gecelerinden birinde yine MSA’dayız. Yanımızda nefis çorbamız, harika bir risotto tarifi, enfes bonfilemiz ve tutku meyveli tatlımız var. Bundan daha leziz bir akşam düşünemiyoruz.
Balkabağı çorbası, istiridye mantarları ve kavrulmuş çam fıstıkları
Gorgonzola ve karamelize soğanlı risotto
Trüf soslu ve mantarlı bonfile dilimleri
Passion fruit tiramisu
19 Mart Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL


Kekler ve Pastalar


Tatlısız olmaz biliyoruz. Hep aynı kek ve pastaları da istemiyoruz. Bunun için araştırıyor ve nefis tariflerle her defasında farklı lezzetleri bir araya getiriyoruz. Üstelik sonuçları kusursuz, ev halkı da pek mutlu...
Geceyarısı (midnight) kek
Kadife (velvet) kek
Napolyon Pasta
Saint Honore
20 Mart Salı 10.00 - 14.00 / 120 TL

Haberin Devamı

Uzakdoğu Mutfağı


Mutfak severlerin yoğun talepleri üzerine MSA’dan Uzakdoğu’ya uzanıyoruz. Baharatları, kendine has ürünleri ve farklı pişirme yöntemleri ile Uzakdoğu Mutfağı’nı MSA’da yaşıyoruz.
Hafif acılı karides salatası, avokado, taze baharatlar ve susam vinaigrette ile
Portakal soslu ve tavuklu yasemin pilavı
Pane bonfile, soya emülsiyon sos ve Frenk soğanlı patates püresi
Tempura muz, kaymaklı dondurma ile
21 Mart Çarşamba 19.00 - 22.00 / 120 TL


Balıklar ve Kabuklular


Deniz ürünlerine bir tutam MSA dokunuşu ekledik. MSA eğitmen şeflerinin tarifleri, harika soslar ve pişirme yöntemleri ile bu enfes lezzetler daha da güzel.
Istakoz thermidor, pişirme ve temizleme teknikleri (DEMO)
Füme somonlu avokado ve greyfurt salatası, beyaz balzamik sos ile
Tempura dil balığı ve tatlı chili sos ile
Hindistan cevizli kızarmış karidesler, ev yapımı tatlı ekşi sos ile
24 Mart Cumartesi 10.00 - 14.00 / 150 TL

Haberin Devamı


İtalyan Mutfağı 3


Mart ayının son İtalyan gecesinde MSA’da yine nefis bir menümüz var. Üstelik ravioli’mizi de hamurundan sosuna kendimiz hazırlayacağız. Keyifli ve lezzetli bir İtalyan gecesinde MSA’da buluşmak üzere...
Ispanak yatağında, Sicilya usulü domatesli sote karides
El yapımı yaban mantarlı ravioli, kremalı limon sos ile
Çikolatalı pannacotta
26 Mart Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL

Yazarlar