İstanbul Estam Toplantıları Devam Ediyor

Estam Toplantıları Devam Ediyor

20.02.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Estam Toplantıları Devam Ediyor

ESTAM kapsamında 67 adet proje olduğunu belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Rotalamalar, zemin kaplamaları, cephe kaplamaları, aydınlatmalar, mezarlıklar, restorasyonlar, mezarlıkların paftalanması, ışıklandırması, tabelalar, yön levhaları gibi, 67 tane projenin olduğu büyük, külli bir proje” dedi.
Eyüpsultan Camii ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Uygulaması Koordinasyon Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Eyüpsultan Kentsel Tasarım Projesi Uygulama Şantiyesinde gerçekleştirildi.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Eyüpsultan Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Uygulama paydaşlarından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, İBB Etüt Projeler Daire Başkanı Ali Ergün, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez’in yanı sıra İSKİ ve Eyüpsultan Belediyesinden çok sayıda proje sorumlusu katıldı.
Toplantıda, toplam yedi etaptan oluşan Eyüpsultan Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesinin etaplarından biri olan birinci etap çalışmalarının detayları değerlendirildi. Uygulama yol haritası güncellenerek çalışmalara hız kazandırıldı. Yapılan çalışmaların ışığında sürecin bundan sonraki yol haritaları üzerinde planlamalar yapıldı.

"Yüzlerce toplantıdan biri"
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen ESTAM toplantısına da değinildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Remzi Aydın, “Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız toplantı, ESTAM olarak gerçekleştirdiğimiz yüzlerce toplantıdan sadece birisi. Yaklaşık 900 dönümlük Eyüpsultan Merkez ve Cami çevresini, Feshane’den başlayarak, kıyıyı, Pierre Loti’yi ve kısmen İslambey Caddesini kapsayan 900 dönümlük bir alan. Bu alanda belki birkaç yıl sürecek bir proje dizini var” dedi.
ESTAM kapsamında 67 adet proje olduğunu hatırlatan Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti: “Rotalamalar, zemin kaplamaları, cephe kaplamaları, aydınlatmalar, mezarlıklar, restorasyonlar, mezarlıkların paftalanması, ışıklandırması, tabelalar, yön levhaları gibi, 67 tane projenin olduğu büyük, külli bir proje. İşte bu projede ana paydaşımız Büyükşehir Belediyemiz."

Kültür ve Turizm Bakanlığı da destekleyecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da projenin paydaşlarından olacağını söyleyen Başkan Remzi Aydın, “Kültür Bakanımız Numan Kurtulmuş ile geçen gün yaptığımız görüşmede kendisiyle paylaştık. O da heyecanla katılmayı bekliyor Bakanlık olarak. Ama şu anda ana paydaşımız Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir Belediyesiyle projenin başından beri beraber çalışıyoruz. Projeyi beraber oluşturduk. Uygulama safhasına da geçti"dedi.
"Biz Zabıtamızın olduğu ve onun bağlantılı olduğu caddede ESTAM projemizin çok küçük bir kısmını demo olarak uygulamaya başladık" diyen Başkan Remzi Aydın, şunları söyledi: "Yani sokak aydınlatmalarının, lambaların, kent mobilyalarının, çöp kutularının vs. bittiğinde nasıl olacağına dair fikir vermesi açısından demosunu başlattık. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz Fahri Korutürk caddesinde ESTAM projesinin etaplarını başlatıyor. İSKİ yaklaşık bir aydan beri çalışıyor. Fahri Korutürk Caddesinin altında pis su, atık su gibi atık kanallarını yeniliyor"
Üst düzey bir teknikle, son derece verimli bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti: "Yani İslambey Caddesindeki çalışmanın bir anlamda devamı. İSKİ, Kasım Çavuş Camii’nden meydana kadar olan, yaklaşık 300 küsur metre uzunluğundaki caddenin bütün yer altı çalışmalarını bitirecek. Şu anda çok az bir kısmı kaldı. Bu bittiğinde devasa bir yatırım olacak aslında. Su baskınları, sel baskınları, lağım baskınları, kötü kokular gibi belki kanıksanmış hale gelen durumları artık bitireceğiz. Bunlar sona erecek. İslambey caddesi kesinlikle uzun yıllar dokunulmayacak, ellenmeyecek. Üzerinde de taş kaplamasıyla, kaldırımıyla, ağaçlarıyla, süslemeleriyle, kent mobilyalarıyla, yön levhalarıyla Fahri Korutürk Caddemiz de Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Tabii bunlar hızlı bir şekilde yapılacak. Cadde yaya trafiğine kapatılmadan, dolayısı ile esnaf mağdur edilmeden yapılacak. Ama hem zamanlı olarak Halid Bin Zeyd Caddesi çevresindeki sokaklarda da bu çalışma yapılacak" ifadelerini kullandı.