Estetik Ameliyat İle Burnunuzu Nasıl Değiştirebilirsiniz?

Burun estetiği ameliyatı, ülkemizde en sık yaptırılan estetik operasyonlardandır. Dolayısıyla bu operasyonda ciddi bir bilgi ve tecrübe birikimi söz konusudur. Bu da hastaların operasyonların ardından abartı hatlardan uzak, her yüz için ayrıca tasarlanmış, yüzün uzunluğu, genişliği, dudak mesafesi, çene mesafesi, yanak ile yaptığı açıyla uyumlu, doğal görünümlü yeni bir buruna sahip olmasını sağlamaktadır.

Sağlıklı nefes alan ve beğenilen burun yapısı, hem sağlık hem de hastanın mutluluğu, özgüven dolu bir imaja sahip olması açısından önemlidir. Burun estetiği olabilmeniz için belirli kriterler vardır.

Haberin Devamı

Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Doğuştan ya da sonradan, genellikle çocuklukta alınan darbe, düşme gibi travmalar sonrasında burunda görülebilen veya fark edilmeyen gizli eğriliklerin gelişmesi… Bu deformasyon, burun kanallarınızın ideal çapını olumsuz etkileyerek ilerleyen zamanlarda yeterli nefes almayı önler, sonuçta birçok rahatsızlığa zemin hazırlar.

Yüzün ölçüsüne göre burun yapısı uzun ya da geniş olanlar… Burun uzunluğu, alındaki saç çizgisinden çene ucuna kadar olan mesafenin üçte biri oranında, genişliği ise iki kulak arasındaki mesafenin beşte biri ya da kişinin göz genişliği kadar olmalıdır.

Sırtı kemerli ve çıkıntılı burun yapısı… Çok sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Burun üzerindeki şekil bozukluğu özellikle profilden çok belirgin bir şekilde görülür.

Burun ucunun düşük bir pozisyonda üst dudağa yakın bir konumda olması, sağa ya da sola doğru yatık veya sivri, düz, geniş bir formda olması… Bu orantısızlıklar da çokça görülebilmektedir. Burun ucunun üst dudak ve çene ucuyla belli bir açıda olması gerekir. Erkek ve kadınlarda bu açılar biraz farklılık gösterir.

Burun deliklerinin birbirleriyle asimetrik olması, burun yapısıyla orantısız bir konumda olması…

Belki de en önemli kriteri, kişinin burnundan şikâyetçi olup olmaması belirlemektedir. Görsel temasta gözlerin ardından en çok ön yüzün en çok dikkat edilen bölgesi bölgesi burun yapısıdır. Yüzle uyumlu ve estetik şekle sahip olmayan burun yapıları kişinin imajını tamamen etkilemektedir.

Haberin Devamı

Yaptırılan burun estetiği ameliyatları çoğunlukla belirttiğimiz şikâyetlerin giderilmesi için gerçekleştirilmektedir.

Estetik Ameliyat Burnunuzda Bu Değişiklikler Yapılabilir

Estetik burun ameliyatı sırasında yapılan bütün işlemler, yüzün doğal oranlarına uygun, estetik görünümlü ve sağlıklı bir burun görüntüsü tasarlamaya odaklıdır. Öncelikli hedef budur.

Ameliyatla burun sırtındaki çıkıntı ve kemer yapısı ortadan kaldırılarak burun ucuna doğru hafif kavisli sırt yapısı oluşturulur.

Yüz hatlarıyla uyumlu bir şekilde burun büyütülüp küçültülebilir. Uzun burun kısaltılabilir, geniş burun yapısı daraltılabilir.

Burun delikleri simetrik bir şekilde ideal konumda tasarlanır. Burun ucundaki şekil bozuklukları giderilir.

Burun ucu düşüklüğü ortadan kaldırılır, burun ucu olması gereken açıya getirilir.

Nefes almayı zorlaştıran burun deliği eğrilikleri, varsa fazla doku ortadan kaldırılarak, kanallar doğru açıya kavuşturulur.

Haberin Devamı

Doğuştan ve sonradan oluşan burun yapısındaki ve ucundaki eğrilikler giderilerek doğru konumlama yapılır.

Burnun gelişimini tamamladığı 18 yaşından itibaren, operasyon geçirmesine engel olacak önemli hastalığı olmayan her erkek ve kadın burun estetiği ameliyatı olabilmektedir.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan