Ekonomi ‘Et fiyatı düşünce mutfaklar şenlendi’

‘Et fiyatı düşünce mutfaklar şenlendi’

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde zinciri bulunan iki market tarafından satışa sunulan 29 TL’lik kıyma ile 31 TL’lik kuşbaşı ete vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, “Fiyatlar iyi. Et fiyatları kasaplarda da, marketlerde de düştü. Kadınlar ve öğrenciler çok memnun. Fiyatlar şu an iyi gidiyor” dedi.

‘Et fiyatı düşünce mutfaklar şenlendi’

Meclis’te konuşan Fakıbaba, et fiyatlarının düşmesiyle ilgili değerlendirmede bulunurken, “Mutfaklar şenlendi” diyerek özetle şunları kaydetti:

“Benim hanım da ucuz etten yemek yapıyor. Mutfağımız şenlendi. Kasaplarda da et fiyatları düştü, marketlerde de düştü. Amacımız üreticileri rahatsız etmek değil, üreticilere kazandırmak.”

Kuruyemiş fiyatlarının çok yüksek olduğunu kaydeden Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu:

“Fiyatlar çok yüksek. Ekonomi Bakanımız bu konuda çalışıyor. Üretici malı elden çıkardıktan sonra belirli şahıslar onu stokluyor. Bu fiyat artışı hem üreticinin, hem de tüketicinin aleyhine oluyor. Burada kazanan çok az sayıda stokçu, ben buna fırsatçı diyorum. Zaman zaman gümrük vergilerini düşürüyoruz. Amaç, üreticiyi rahatsız etmek değil, stokçuların elindeki malı piyasaya sürülmesini sağlamak. Fiyatlar düştüğü zaman zaten tekrar gümrüğü çıkarıyoruz. Mesela kuru fasulye ve barbunya da nohut da bir bakıyorsunuz ortada bir sebep yokken fiyatlar yükselmiş. Bunu problemi çözmenin yolu nedir, bu da gümrük vergilerinin nohutta, fasulye ve barbunya da düşürüyorsun.”

Haberin Devamı