Ekonomi ETİ’nin kurucusunu binlerce kişi uğurladı

ETİ’nin kurucusunu binlerce kişi uğurladı

22.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ETİ Şirketleri Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, Eskişehir’de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 85 yaşında vefat eden Kanatlı’nın cenazesi dün Eskişehir Gümülcine Camii’nde kılınan öğle namazını müteakiben Eskişehir Seyit Gazi Yolu Asri Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

ETİ’nin kurucusunu binlerce kişi uğurladı

İş dünyası ve devlet erkânından birçok ismi biraraya getiren cenazede Firuz Kanatlı’nın çocukları Gülden Kanatlı Derbil, Aydan Kanatlı ve Firuzhan Kanatlı ile torunları taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Kanatlı’nın cenaze törenine yurt içi ve yurtdışından yoğun katılım oldu. Binlerce ETİ çalışanı ve Eskişehirli vatandaşın katıldığı cenaze sırasında yollar trafiğe kapatıldı. Eskişehirliler, kente sayısız katkı sağlayan Kanatlı’ya son görevlerini yerine getirdi.

Eti’yi 1961’de kurdu

Firuz Kanatlı, 1932’de, Eskişehir’de doğdu. Galatasaray Lisesi ve Cenevre Üniversitesi’nin İşletme bölümünü bitirdi. Türkiye’ye dönünce babasının Gümülcineli Un Fabrikası’nda işe başladı. Bir dostunun önerisiyle bisküvi üretmeye karar verdi. 1961’de temellerini attığı ETİ fabrikası ile bisküvi ve çikolata sektörünün modern makinalarla üretim yapmasında, fırın ve tesis teknolojisinin gelişiminde büyük bir rol oynadı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk sınai kek, ilk bebe bisküvisi, ilk lifli bisküvi, ilk kızarmış ekmek, ilk dilim kek, ilk ıslak kek ve ilk glutensiz bisküvisini üreterek bu ürünleri günlük hayata soktu.