Etli fajita tarifi

Sizi uzak diyarlara götürecek yeni bir tat: Etli fajita tarifi. Bol baharatlı tadıyla damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak olan etli fajita tarifini ister kendi aileniz için isterseniz ise en sevdikleriniz için deneyebilirsiniz. Etli fajita tarifi pratik tarifi ve lezzetli tadıyla damaklarınızı fethedecek. Etli fajita nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir yazımızın devamında sizler için hazırladık.

06.04.2018 Cuma Güncelleme : 06.04.2018-17:06 Cuma

Bol sebzeli, bol baharatlı bir yemek dendiğinde ağızlarınız sulanıyorsa etli fajita tarifi tam sizlere göre bir tat olacak. Basit tarifi ile zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak fajita, günümüzde en çok tercih ve merak edilen yemeklerden birisi. Kendi mutfağınızda, basit malzemeler ile yapabileceğiniz etli fajita tarifi ile misafirlerinizi şaşırtacaksınız.

Etli fajita tarifi

Et ve sebzenin muhteşem uyumu… Ağızları dağlayacak lezzetiyle uzun süre unutamayacağınız bir tat olan etli fajita tarifini, yemek listelerinizin başına ekleyebilirsiniz. Etli fajita tarifi için gerekli malzemeler nelerdir, nasıl yapılır merak ediyorsanız sizler için hazırladığımı tarifimiz aşağıda.

Malzemeler:

-400 gram dana bonfile
-2 adet kırmızı soğan
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet sarı biber
-Bir miktar tuz
-1çay kaşığı karabiber
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli fajita nasıl yapılır?

1.adım: Etleri, soğanları ve biberleri uzun olacak biçimde doğrayın.
2.adım: Uzun bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve doğradığınız tüm malzemeleri tavaya ilave edin. Bir süre tüm malzemeleri soteleyin.
3.adım: Isıya dayanıklı bir kabı ocağa alın ve dibine bir miktar tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyence sotelediğiniz malzemeleri bu kaba ilave edin.
4.adım: Son olarak lavaş ekmeklerle üzerini kapatın, ısınmasını bekleyin ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!