Geri Dön

Muhammara tarifi

Muhammara tarifi, ev usulü muhammara tarifi nedir gibi sorular son dönemlerde internet ortamında en çok aranan tariflerden bir tanesi haline geldi. Hafta sonu kahvaltılarımızın tadı tuzu yok diyorsanız ev usulü muhammara tarifi ile sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Peki, kolay muhammara nasıl yapılır? İşte muhammara tarifi...

Muhammara tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 5 tane kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 4 tane etimek
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru (istenirse)
- Kırmızı pul biber
- Toz kırmızıbiber

Muhammara Nasıl Yapılır?

1- Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir.
2- Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır.
3- Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber