Geri Dön

Çilek Reçeli Tarifi

Yazın gelmesiyle nefis çilek reçeli yapımı da başladı. Bu nedenle size ev yapımı çilek reçeli nasıl yapılır tarifini veriyoruz. Peki, kolay çilek reçeli nasıl yapılır? İşte ev yapımı çilek tarifi, kolay çilek reçeli yapımı...

Çilek Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2-2,5 kilo küçük çilek
2 kilo toz şeker
1 limon (suyu)

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek reçeli yazın vazgeçilmezidir. Kahvaltı soflarımızın en lezzetli yiyeceğini, tatmak kadar yapmanın da keyifli olduğunu biliyor musunuz? Çilek reçeli hem kolay yapımı hem de lezzetli yapısı ile bizi cezp ediyor. Peki, kolay çilek reçeli nasıl yapılır? İşte ev yapımı çilek tarifi, kolay çilek reçeli yapımı... 

Kolay çilek reçeli yapımı

Birinci adım: Öncelikle çileği ezmeden ezmeden bol suyla yıkayın. Yapraklarını kopartın ve tekrar yıkayıp süzgece koyun.

İkinci adım: Tencerenin içine koyduğunuz çileklerin kilosu kadar toz şekeri de üzerine koyun. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin.

Üçüncü adım: Ertesi gün tencereyi yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca üzeri köpüklenebilir. Telaş etmeyin ama köpükleri alın.

Dördüncü adım: Çilekler 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kısın. Daha sonra 20 dakika içinde koyulaşacaktır. Bu esnada ara ara karıştırmalısınız.

Beşinci adım: Çilek biraz koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin. Biraz karıştırın ve 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra olup olmadığını anlamak için tadına bakın.

Son adım: Eğer tam olmadıysa tekrar kaynatın. Biraz ılıdıktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber