Geri Dön

Ev yapımı gözleme tarifi

Sevilen lezzetlerden biri olan gözlemeyi bu tarifle evinizde yapmayı deneyebilirsiniz

Ev yapımı gözleme tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 bardak un
1 bardak ılık su
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık sıvıyağ

Ev Yapımı Gözleme Nasıl Yapılır?

Unu, suyu, mayayı ve tuzu yoğurun.

Hamuru ılık su ile yoğurun.

Yoğurduktan sonra bir saat kadar bekletin.

Mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda parçalara ayırın.

Ocakta tereyağı sıvıyağ karışımını eritin ve soğuması için bırakın.

Hamur parçalarına sürüp tabak büyüklünde hamuru açın.

Yanlarını kapatıp tekrar yağlayın.

Diğer taraflarını da yağlayıp yağsız teflon tencerede pişirin.

Pişen gözleme üstüne yağ karışımından sürün.

5-10 dakika içinde pişirme işlemi tamamlanacaktır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber