Geri Dön

İskender Tarifi

İskender Türk Mutfağı'nın en lezzetli yemeklerinden biri. Peki hep restoranlarda yediğimiz İskender'i evde yapmaya ne dersiniz? Siz de İskender nasıl yapılır merak ediyorsanız ev yapımı İskender kebap tarifimize bayılacaksınız! İşte ev yapımı İskender tarifi...

İskender Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

800 gram antrikot
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İsteğe bağlı: Yenibahar

Sosu için:

3 adet tırnak pide ya da ekmek parçaları
3 tane domates
1 kase yoğurt
70 gr tuzlu tereyağı (özellikle tuzlu)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
4 adet biber
1 çay kaşığı tuz

 

İskender Nasıl Yapılır?

İskender özellikle Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri. Peki evde İskender yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte evde İskender tarifiyle evde kendiniz istediğiniz baharatı ekleyerek İskender yapabileceksiniz. İskender severler bu tarife bayılacak. Bildiğiniz gibi İskender'in ana malzemesi döner. Fakat döner nasıl yapılır diye hiç dert etmeyin. Çünkü sandığınızdan daha basit. İşte ev yapımı İskender tarifi...

1. adım Antrikotları ince ince doğrayın.

2. adım: Derin bir kapta zeytin yağı ve baharatları karıştırın.

3. adım: Kestiğiniz antrikotları bu zeytinyağlı karışıma batırın.

4. adım: Etlerinizi buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

5. adım: Ekmekleri ya da tırnak pidelerini küp küp kesin.

6. adım: Fırına verin ve hafif kıtırlaşıncaya kadar kızartın.

7. adım: Teflon tavaya domates ve biber salçasını dökün ve biraz sulandırıp biraz karıştırın.

8. adım: Sosun içine etleri de ekleyerek kızarıncaya kadar ateşte tutun.

9. adım: Domatesleri dilimleyip tabağın yanına dizin.

10. adım: Biberleri közleyip domateslerin yanına ekleyin.

11. adım: Kızarttığınız ekmekleri tabağın en altına ekleyin.

12. adım: Üzerine salçalı sosta pişen etleri ekleyin.

13. adım: Tereyağını bir tavada eritip iskender'in üzerine dökün.

Son adım: Tabağın kenarına veya üzerine yoğurt ekleyin. Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber