Karamel tarifi
Tadına bayıldığımız karameli evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yarım bardak mısır şurubu
1/4 bardak eritilmiş tereyağı
Yarım bardak koyulaştırılmış şekerli süt
Yarım bardak beyaz şeker
Yarım bardak esmer şeker
1/4 çay kaşığı tuz
Karamel Nasıl Yapılır?
Camdan bir kaseye yarım bardak mısır veya glikoz şurubunu dökün.
Ardından karışıma çeyrek bardak erimiş tereyağını ekleyin.
Sütü, beyaz şekeri ve esmer şekeri ekleyip çırpın.
Tamamen karışınca yüksek ısı derecesinde mikrodalgaya yerleştirin.
Toplamda 6 dakika olacak şekilde her 2 dakikada bir kapağını açıp karıştırın.
Ardından fırın kağıdı yerleştirdiğiniz kalıba dökün.
Soğuması için birkaç saat oda sıcaklığında bekletin ve buzdolabına koyup birkaç saat daha soğutun.
Hafif ısıtılmış bir bıçak yardımıyla dilimleyin ve dilediğiniz şekilde kullanın.
Afiyet olsun!