Geri Dön

Porcini Mantarlı Risotto Tarifi

Türk mutfağı ile benzerlik gösteren İtalyan mutfağının klasikleşen lezzeti risotto popülaritesini artırmaya devam ediyor. Misafirlerini şaşırtmak aynı zamanda hızlı ve lezzetli, özel bir yemek sunmak isteyenler için İtalyan mutfağının karakteristik lezzeti olan porcini mantarlı risotto’nun püf noktalarını da sizinle paylaşıyoruz. Peki, porcini mantarlı risotto nasıl yapılır? İşte ev yapımı porcini mantarlı risotto tarifi...

Porcini Mantarlı Risotto Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

400 gram Arborio pirinci
150 gram mantar (dilimlenmiş)
60 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
80 gram tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Porcini Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

Püf noktaları:

Risotto’yu yıkamayın, içerisindeki nişasta tadının azalmasına neden olur. Başından ayrılmayın, her aşamada başında olmanızı gerektirir. Risotto’nun ana malzemesi şaraptır, atlamayın. Fazla tuz eklemeyin, peynir tuzlu olduğu için tadını bozar. Tavuk suyunu bir anla tamamını eklemeyin, kıvamını bozar. Pirincin nişastasını yayarak krema haline gelmesine izin verin. Kremsi ve yumuşak bir kıvamda olduğundan emin olun. Tahta kaşık kullanın ve kısık ateşte pişirin.

1. adım: Orta ateşte hafif ısınan zeytinyağına dilimlenmiş mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra soteleme işlemini başlatın. 5-6 dakika pişirip altını kapatarak bir köşeye alın.

2. adım: Farklı bir tava içerisine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra küçük küp şeklinde doğradığınız soğanları hafif kızartın.

3. adım: 2-3 dakika yumuşayıncaya kadar kavurduğunuz soğanların içerisine Alborio pirincini ekleyerek, birkaç dakika kavurun.

4. adım: Soğan, yağ ve Arborio pirinci ile harmanlanan tavaya 1 su bardağı şarap ekleyin. Şarap suyunu çekene kadar bekleyin ve farklı bir tencerede kaynattığınız tavuk suyunu kepçe kepçe risottoya eklemeye başlayın.

5. adım: Yaklaşık 10 dakika boyunca tavuk suyunu çekmesi için karıştırmaya başlayın.

6. adım: Tavuk suyunu çektikten sonra mantarları ekleyerek kalan tavuk suyunu da yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Son adım: Suyun tamamını çektikten sonra tadına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber