Geri Dön

Simit tarifi

Taze,çıtır bir ev yapımı simit tarifine ne dersiniz? En lezzetli ve en çok merak edilen hamur işi tariflerinden birisi olan ev yapımı simit tarifi ile dışarıdan aldığınız çıtır simitleri evde kendi malzemeleriniz ile yapma şansı elde edebileceksiniz. Lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı olan bu tarifi ister çocuklarınız için yapabilir isterseniz ise beş çayında yakın arkadaşlarınıza ikram etmeyi tercih edebilirsiniz. Ev yapımı simit tarifi için hangi malzemeler gerekli, yapılış aşamaları neler merak ediyorsanız yazımıza göz atmadan geçmeyin. İşte lezzetli ve sağlıklı ev yapımı simit tarifi…

Simit tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı tuz
-1,5 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı instant maya
-Un

Üstü için:
-1 yumurta
-3 su bardağı su
-1 yemek kaşığı toz şeker

Simit Nasıl Yapılır?

1.adım: Ilık su, süt ve sıvı yağı bir kaba dökün. Elinizle karıştırdıktan sonra tuz, şeker ve mayayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
2.adım: Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirin.
3.adım: 3 bardak su, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı geniş bir kabın içine alıp çırpma teli ile karıştırın.
4.adım: Elde ettiğiniz hamuru gül şeklinde hazırlayın ve şeker, su karışıma bulayıp ardından da susama bulayın.
5.adım: Hamuru tepsiye dizdikten sonra 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber