Edirne Ev Yemekleriyle Doğal Beslenmeye Dikkat Çektiler

Ev Yemekleriyle Doğal Beslenmeye Dikkat Çektiler

31.10.2018 - 12:22 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları üyeleri, gıda güvenliğine ve geleneksel yemeklerin sağlıklı olduğuna dikkat çekmek amacıyla evde pişirdikleri yöresel yemekleri basın mensuplarına ikram etti

Ev Yemekleriyle Doğal Beslenmeye Dikkat Çektiler

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları üyeleri, gıda güvenliğine ve geleneksel yemeklerin sağlıklı olduğuna dikkat çekmek amacıyla evde pişirdikleri yöresel yemekleri basın mensuplarına ikram etti.

Haberin Devamı

Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, partisinin il başkanlığındaki toplantıda yaptığı açıklamada, hazır yiyeceklerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Sofralarda anne yapımı yemeklere dönüşün başladığını belirten İriş, "Doğal yiyecekler sağlık açısından tercih edilmelidir. Biz de ev hanımlarımızla 16 Ekim'de kutlanmaya başlayan ve ay boyunca kutlanan Dünya Gıda Günü'nde doğal beslenmeye dikkat çekmek amacıyla tarhana çorbası, erişte, kabak tatlısı, reçeller yaptık. Anne yemeklerimizi doğal peynir ve ekmeğimizle birlikte ikram ediyoruz." dedi.

Evlerinde doğal gıdalar kullandıklarını anlatan İriş, "(Zararın neresinden dönersek kardır.) diyerek ayrana, limonataya, hoşafa dönmek zorundayız. Asitli içeceklerden, şeker ve nişasta bazlı yiyeceklerden, bunlara dönmek zorundayız. Devletimize ve sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'mız bu konuya el attı ama daha fazla eğilmelidir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadın kolları üyesi Mukadder Sevinç de doğal yaşamın sağlık demek olduğunu aktararak, "Örneğin meyve suyu yerine, marmelatı sulandırarak çocuklarıma veririm. O şekilde büyüttüm çocuklarımı." diye konuştu.

Hatice Kaya da özellikle dondurulmuş yiyeceklerden uzak durduklarını belirtti.

Açıklamanın ardından, kadın kolları üyeleri katılımcılara ve basın mensuplarına evlerinde yaptıkları tarhana çorbası, erişte, kabak tatlısı, ayva reçeli, peynir ve ekmek ikram etti.