Gündem Evde boğuldular!

Evde boğuldular!

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta şiddetli yağmurla sel oluştu; bodrum kattaki eve dolan suyun içinde anne ve iki çocuğu boğuldu

Evde boğuldular

Kahramanmaraş’ta dün akşam şiddetli yağmur, sele dönüştü. Sokaklardaki rögarlar taşınca yükselen su, araçları sürükledi, asfaltı söktü. Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi’nde sel suyu, bir apartmanın bodrum katındaki daireye doldu. Dairede bulunan Fatma Uşak (38) ile çocukları Mevlüt Uşak (10) ve Ali Osman Uşak (4) boğuldu.

Haberin Devamı

Başbakan aradı

İhbar üzerine gelen ve suyu tahliye eden görevliler, içeride boğulan anne ve 2 çocuğunun cansız bedenlerini buldu. Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı arayarak bilgi aldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, boğulan anne ile iki çocuğunun yakınlarını ziyaret etti. Ünal, “Başbakanımız acılı ailemizle ilgili gereken her şeyin yapılması talimatını verdi, selin zararlarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Muş’ta 2 kişi sele kapıldı

Muş’ta önceki gün dolu ve sağanak, sele neden oldu. Korkut ilçesine bağlı Balkır ve Mollababa köylerinde sel felaketleri meydana geldi. Balkır köyü yaylasında zihinsel engelli Ferhat Yayman (22) ile Mollababa köyünde Rojhat Yener (13) sele kapıldı. AFAD ve köylülerin yaptığı arama çalışmalarında Ferhat Yayman ile Rojhat Yener’in cenazelerine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Bayram tıraşından dönüşte öldüler

Fatma Uşak’ın eşi Hasan Uşak’ın bir inşaat firmasında çalıştığı ve olay sırasında işte olduğu belirtildi. Hasan Uşak’ın kuzeni Mustafa Kılıçsallayan, “Fatma Uşak çocuklarını bayram tıraşı için berbere götürmüş. Sonra birlikte eve gelmişler. Sel bitişikteki inşaatın molozlarıyla birlikte eve dolmuş. Ev tavana kadar suyla dolmuş, tuvalette göçük oluşmuş, binanın istinat duvarı da çökmüş. Anneyle çocukları da boğulmuş. Olayda inşaat firmasının da ihmali var” dedi.