Geri Dön

Et Döner Tarifi

Evde et döner nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizinle paylaşıyoruz. Türk yemekleri arasında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Et döneri evde yapmak biraz zahmetli olsa da sonuçlarına bayılacaksınız. Peki evde et döner nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Et Döner Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1,5 kg dana antrikot ya da dananın sırt tarafından yumuşak bir et
İnce döner ekmeği
Domates
Nane
Maydanoz
Sumaklı soğan

Marinesi için malzemeler:

1,5 su bardağı süt (marinesi için)
2 adet soğan suyu
Yarım çay bardağı sıvı yap
Karabiber
Pul biber
Tuz

Döner sosu için:

3 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam şeker
Karabiber
4-5 su bardağı sıcak su

Et Döner Nasıl Yapılır?

Türk yemekleri arasında herkesin severek tükettiği et döner tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ne kadar zahmetli görünse de, evde et döner nasıl yapılır? sorusunun cevabı aslında çok basit. Evde yaptığınız et döner, dışarıda yediğiniz et dönerden daha sağlıklı ve daha güvenli olacaktır. Peki evde et döner nasıl yapılır? Et seçimi nasıl olmalı? İşte tüm püf noktaları ile evde et döner yapımı...

Nasıl yapılır?

Marinesı için;

-İlk önce etinizi ince yaprak gibi kesip marine edeceğiniz kaba alın.
-Üzerine sütü, yağı,soğan suyunu, karabiber,pul biber ve tuzu ekleyin.
-İyice karıştırıp üzerine streç film ile kapatıp bir gün buzdolabında bekletin.
-Bir gün bekleyen etleri bir şişe dizin.
-Döküm tavanızın altını açıp ısınmasını bekleyin.
-Tavanız ısındıktan sonra etinizi tavanıza ekleyin.
-Her yönü iyice karamelize olana kadar tavanızda pişirin.
-Etin pişen kısımlarını bıçak yardımı ile kesip, pişmeyen kısımlarını tekrar tavanıza alıp pişmeye bırakın.
-Bu işlemi etimizin hepsi pişene kadar sürdürüyoruz.

Sosu yapmak için;

-Sos tavanıza yağ, kıydığınız sarımsakları alıp 1 dakika kadar kavurun.
-Daha sonra domates salçasını ilave edip 2 dakika kadar da bu şekilde kavurun ve suyunu, şekerini, karabiberini ekleyip kısık ateşte kıvam almasını bekleyin.
-Pişen etler ve sostan sonra iki adet döner ekmeğini alın.
-Üzerine sürmek için; zeytinyağı, pul biber, kıyılmış maydanoz karışımı hazırlayıp iki ekmeğin de her yerine sürün.
-Ekmeklerinizi ısıtın veya kızartın.
-Isıttığınız ekmeklerinizi üst üste koyup üzerine sumaklı soğanlarınızı, doğradığınız domatesi, kıydığınız maydanozu, nanenizi, etlerinizi de ekleyip ve en son olarak üzerine sosu döküp dürüm yapın.

Püf noktaları;

-Evde et döner yapmanın püf noktalarına gelirsek; etinizi çok ince dövmeniz gerekir.
-Tuz ve yağ oranı eşit kullanılmalı.
-Yumuşak ve lezzetli bir döner için eti terbiyede bekletmek şarttır.
-Et seçimi ister bonfile ister antrikot (biftek) olması gerekir.
-Kaliteli döner çiğ olduğunda parlamak ve kırmızı renge dönüşür.
-Pişme süresi ise uzun olmamalı. Eğer fazla pişerse döner kurur ve sertleşir.

Afiyet olsun...

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber