Kütahya Evde Hazırladıkları Yemekleri Askerlere İkram Ettiler

Evde Hazırladıkları Yemekleri Askerlere İkram Ettiler

23.03.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Evde Hazırladıkları Yemekleri Askerlere İkram Ettiler

KÜTAHYA (AA) - Gediz ilçesinde bir ilkokulun öğrenci velileri tarafından evlerde hazırlanan yöresel ev yemekleri, vatani görevini yapan askerlere ikram edildi.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, "Asker Ocağında Anne Sıcaklığı" Projesi kapsamında Gediz İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, vatani görevini yapan askerlere yaptıkları baklava, börek ve sarmaları ikram etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Eğitimde Yüksek Milli Medeni Nitelikler (EYMEN) ve Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Gediz'de Atılımcı ve Yenilikçi Eğitim (GAYE) projeleri kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

"Asker Ocağında Anne Sıcaklığı" Projesi'nin de bu kapsamda gerçekleştirildiğini dile getiren Aydın, "Projeyle öğrenciler topluma çocuk da olsa faydalı olabileceklerini gösterdi. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu velileri, evlerinde hazırladıkları ev yemeklerini İlçe Jandarma Komutanlığında askerlik görevini yapan Mehmetçiğimize ikram etti." dedi.

Haberin Devamı

Proje sorumlusu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmeni Muhterem Çatık da vatandaşların güvenliği için çalışan askerlerin ev özlemlerini gidermek ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Çatık, şöyle konuştu:

"Güvenlik güçlerimiz vatanımızı, yurdumuzu en güzel şekilde koruyor. Biz de naçizane ev ortamlarını hatırlasınlar, desteğimizi, yanlarında olduğumuzu hissetsinler istedik. Yöresel yemekler hazırlayarak sonuna kadar güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmak istedik. Terörle mücadele eden asker ve polisler için elimizden geleni yapmak, desteğimizi göstermek için yemekler hazırladık."