Cilt Bakımı Evde kendi maskenizi yapın

Evde kendi maskenizi yapın

23.02.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

Kadınların kendi bedenlerinde en çok önemsedikleri bölge yüzleridir. Bu nedenle yüzünüzü güzelleştirmeye ilk önce cildinizden başlamanız gerekmektedir. Birbirinden farklı maskeleri deneyerek cildinize iyi geleni bulmaya çalışabilirsiniz.

Evde kendi maskenizi yapın

Gerginleştirici, sıkılaştırıcı, nemlendirici, yenileyici ve arındırıcı gibi birçok farklı maske çeşitleri bulunmaktadır. Cildinize maske yaparken cildinizin neye ihtiyacı olduğunu iyice tespit edip öyle maske yapmaya başlamanız gerekmektedir. Örneğin kuru bir cildiniz varsa maskenin içinde bulunan besinler cildi kurutmaya yönelik olmamalıdır. Bu nedenle öncelikle ihtiyacınızı belirleyip ardından hangi maskeyi yapacağınıza karar vermelisiniz.

Haberin Devamı

Ballı badem maskesi

* 1 yemek kaşığı bal
* 2 adet badem
* 1 çay kaşığı limon suyu

Bademleri toz haline getirecek şekilde ezin. Daha sonra bal ile karıştırın ve üzerine limon suyunu ekleyin. Yüzünüze sürdüğünüz bu karışım 15 dakika boyunca yüzünüzde kalmalıdır. Ardından ılık su yardımıyla arındırabilirsiniz. Maskenin özelliği ise cildinizdeki ölü derileri soymasıdır.

Yulaflı kuru cilt maskesi

* 3 yemek kaşığı yulaf
* 1 çay kaşığı bal
* 2 yemek kaşığı süt
* 2 damla sardunya çiçeği (aktarlardan alabilirsiniz)
* 2 damla papatya yağı (aktarlardan alabilirsiniz)

Tüm malzemeleri bir kabın içine koyun ve yulafları ezerek karıştırın. 15 dakika boyunca cildinizde kalan bu karışımı ılık suyla temizleyebilirsiniz. Maskenin amacı cildinize yumuşaklık katmaktır ve kuru ciltler için yapılan bir maskedir. Eğer cildiniz yağlı ise karşımın içine 5 damla limon sıkarak uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ballı yumurta maskesi

* 2 yemek kaşığı bal
* 1 adet yumurta beyazı
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Bal ve yumurtanın beyazını köpürünceye kadar karıştırın. Üzerine limon suyunu ekleyerek dairesel şekillerle yüzünüze sürün. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz. Maskenin, gergin bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır.

Leke giderici maske

* 1 yemek kaşığı limon
* 1 yemek kaşığı bal

Limon ve balı bir kâsenin içinde karıştırdıktan sonra yüzünüze pamuk yardımıyla sürmeniz gerekmektedir. 20 dakika boyunca yüzünüzde kalması gereken bu maskeyi yine pamuk ve maden suyu eşliğinde çıkarabilirsiniz. Bu maskenin amacı ise yüzünüzdeki lekeleri hafifletmek ve çıkabilecek lekeleri engellemektir.

Çilek maskesi

* 3 adet çilek
* 1 yemek kaşığı bal

Çilekleri ezin, bal ile karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile temizleyin. Bu maske cildinizi besler ve nemlendirir.

Yazarlar