Evde Kendi Sütünüzü Yapabilirsiniz !

SÜTÜNÜZÜ EVDE HAZIRLAMAYA NE DERSİNİZ ?

Yazının başlığını okuyunca evde inek besleyemeyeceğimize göre kendi sütümüzü nasıl hazırlayabiliriz diye düşünebilirsiniz. Günümüzde yoğun tempomuzu bahane ederek ev sofralarından uzaklaşmaya başladık. Yediklerimizin ruhsal duygu durumumuzla ilgisini çoğumuz bilmediğimizden enerjiden yoksun, sürekli depresif, yorgun bakışlı bireyler olarak yaşamaya başladık.Özellikle işlenmiş, katkı maddeleriyle raf ömrü uzatılan, gösterişli ambalajlarıyla albenisi artan ürünleri, etiketlerini bile okumadan tüketmeye başladık.Bedenimizin yağlanması ve hızlı kilo alışlar sağlığımız kaybetmeye başladığımızın sinyalleri oldu. İşte bu noktada hastalık ivmesinin hızla yükselişi, kronik hastalıklarla yüzleşmeler, bizleri beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeye yöneltti.

Haberin Devamı

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan gıda intoleransı (besin hassasiyeti ) testleri bir çok yetişkinde ve çocukta sütte bulunan laktoza karşı hassasiyet olduğunu ortaya çıkardı. Gün içerisinde sürekli gaz , şişkinlik ve hazımsızlık problemleri çekerken çoğumuz artık doğal ortamında beslenmeyen ineklerden elde edilen, yüksek ısıda pastorizasyon işlemiyle süt formunu ve besin değerini kaybenden ama adı 'süt ' olan içeceği ısrarla tüketir olduk.Özellikle faydası olduğunu düşündüğümüz sütü, cocuklarımıza verirken onlara fayda yerine zarar verdiğimizin farkında bile değiliz.

İşte bu noktada hem bizler için faydaları saymakla bitmeyen, hem de cocuklarımıza bebeklikten itibaren güvenle içirebileceğimiz laktoz ve kolestrol içermeyen bir sütü sizlerle tanıştırayım!. Badem Sütü !

Vegan ve Vejeteryanlar için Uygun

Vegan ve vejeteryanlar için de son derece ideal olan bu harika içecek, zengin bir kalsiyum deposu olduğundan eklem iltahabi ve kemik erimesini önlerken bağışıklık sistemini güçlendirir.

İçeriğinde bulunan A, E, D vitaminlerinin yanı sıra potasyum, magnezyum ve omega 3 kaynağıdır. Folik asit ve lif bakımından yoğun olmasının yanı sıra , tekli doymamış yağlarla kalp sağlığını destekleyen badem sütü, yüksek miktarda protein içermemesine karşın içeriğinde bulunan manganez, bakır, riboflamin ile kasların güçlenmesine yardımcı olur, kemikleri güçlendirir. Kolestrolü düşüren besinler sıralamasında en üstte yer alırken, güzelliğimize destek olarak içeriğindeki E vitamini ile cilde parlaklık ve canlılık verir.

Haberin Devamı

Diyetler için Uygundur

Kalori anlamında da avantajları olan badem sütünün bir bardağı 50 kalori içerirken, bir bardak inek sütü yaklaşık 150 kaloridir.

Faydaları saymakla bitmeyen bu harika içeceğin yapımı ise oldukça basit.

İşte Tarifi

Bir gece önceden suda beklettiğiniz çiğ bademleri ertesi gün suyunu süzerek blender a dökünüz.Üzerine 2 bardak içme suyu ekleyerek blender da 30-40 saniye kadar parçalanmasını sağlayın. Karışımı ağzına tülbent yerleştirdiğiniz bir sürahiye boşaltın ve süzülmesini sağlayın.Süt kıvamında bembeyaz, sağlıklı, bağışıklık sistemini güçlendiren , aynı zamanda kalsiyum deposu olan badem sütünüzü elde ettiniz.Buzdolabında 3-4 güne kadar saklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Elinizde kalan badem parçacıklarını yüzünüze peeling olarak uygulayıp ölü derilerden kurtulabilir, kek ve tatlılarınıza katarak için harika bir lezzet kaynağı oluşturabilirsiniz.

Badem sütüyle daha farklı tatlar yaratmak isterseniz ,içine katacağınız biraz organik kakao, biraz tarçın ve agave şurubu ile elde edeceğiniz kakaolu süt çocuklarınızın favorisi olacaktır.