Egzersizler Evde spor yapmak isteyenlere basit hareketler

Evde spor yapmak isteyenlere basit hareketler

19.01.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Spor salonuna gitmeye vaktiniz ve paranız yoksa spor salonunu evinize getirebilirsiniz. İşte evde spor yapmanızı sağlayacak basit hareketler…

Evde spor yapmak isteyenlere basit hareketler

Squat

Haberin Devamı

Çok fazla tecrübe veya kas gerektirmediğinden, evde yapması oldukça basit ve etkilidir.

Düz durun, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırtınızı düz tutun ve ardından dizlerinizi hafifçe bükün. Bir sandalyeye oturma hareketini taklit ediyormuş gibi yere doğru yaklaşın ve yükselin. Alışma sürecinde sandalyeye oturup kalkabilirsiniz.

Şınav

Birçok çeşidi olan şınav tüm bölgeleri çalıştırmak için birebirdir ve hiçbir alet kullanmanız gerekmez. Spor salonuna gitmeden evde yapabilirsiniz.
Temel şınav pozisyonu için yüz üstü uzanmanız, kollarınızı ve bacaklarınızı düz bir şekilde uzatmanız gerekir. Bu esnada avuçlarınız yerde, kollarınız omuzlarınızdan, biraz da geniş bir şekilde açık olmalıdır.
Vücudunuzu düz bir şekilde aşağı indirip yer ile bir karış boşluk bırakıp ardından eski pozisyonunuza döndüğünüzde şınav hareketini tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı

Plank

Hem karın kasları hem de kollar için etkili bir egzersiz olan plank evde rahatlıkla yapılabilir. Hem de sadece kendi vücut ağrılığınızla.
Düz bir zemine şınav pozisyonu alır gibi uzanın. Vücudunuz düz bir çizgi gibi olmalıdır.
Harekette yere yalnızca dirsekleriniz, kolunuzun ön kısmı ve ayak parmaklarınızın uçları değmeli. Dengenizi sağlamak için bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sonrasında karın kaslarınızı 10 saniye sıkarak bu pozisyonda kalın. Karın kaslarınızı sıkarken kalçanız yere düşmemeli.

Mekik

En temel hareketlerden olan mekik,evde spor yapmak isteyenler için oldukça ideal. Hem karın kaslarınızı çalıştırır hem de yağ yakarsınız.
İlk olarak yere uzanın. Doğru pozisyon için başınız yere değmeli.
Karnınızı içeri çekerek bel bölgenizi iyice yere yakınlaştırmalısınız. Daha sonra işaret ve orta parmağınızı başınıza, şakak bölgesi dediğimiz bölgeye değecek şekilde koyup dirseklerinizi yanlara doğru açmalısınız. Boynu ön tarafa getirmeden bedeninizle aynı açıda olacak şekilde vücudunuzu yukarı doğru kaldırmalısınız.

Yazarlar