Geri Dön

Tavuk Döner Tarifi

Evde tavuk döner yapmaya ne dersiniz? Dışarıda yediğiniz tavuk döneri aratmayacak, mükemmel bir tavuk döner tarifi paylaşıyoruz. Peki, evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte tavuk döner tarifi...

Tavuk Döner Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-600 gram fileto tavuk göğsü
-1 adet küçük boy kuru soğan
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1/2 tatlı kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/4 çay kaşığı kimyon
-1/4 çay kaşığı kişniş (dilerseniz)
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı hardal (dilerseniz)

Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Dışarıda yediğiniz tavuk döneri unutturacak mükemmel lezzete sahip tavuk döner tarifi paylaşıyoruz. Evde tavuk döner yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tavuk döner için malzemeler oldukça basit. Tavuk döneri evinizde yaparak daha sağlıklı bir hale getirebilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Özellike tavuk döner, çocuklar için harika bir seçenek olacaktır. Peki, evde tavuk döner nasıl yapılır? En lezzetli tavuk döner yapmak için malzemeleri sizinle paylaştık. İşte tavuk döner tarifi...

1. adım: Kemik ve deri kısımlarından arındırılmış fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.

2. adım: Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkıp derin bir kaba aktarın.

3. adım: Soğan suyunu; zeytinyağı, biber salçası, yoğurt, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, kekik ve hardalla karıştırdıktan sonra fileto tavuk göğüslerini karışıma bulayın.

4. adım: Streç filmi geniş bir kat halinde mutfak tezgahı üzerine açın. Fileto tavuk göğüslerini üst üste gelecek şekilde kat kat dizin.

5. adım: Streç filmi kenar kısımlarından kapatıp tavuk döneri rulo şeklinde sarın. Hava almayacak şekilde kapadığınız paketi, derin dondurucuya kaldırıp en az 2 saat kadar bekletin.

6. adım: Baharatların ve marinasyon karışımının çeşnilendirdiği tavuk döneri, dondurma süresinin sonunda ince ince dilimleyin.

7. adım: Döner parçalarını önceden ısıtılmış yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada, yüksek ateşte, birkaç partide ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre yağlı kağıt üzerinde fırınlayın. Daha lezzetli hale gelmesi için bir miktar kuyruk yağı katın.

Son adım: Hazır hale gelen tavuk döneri, pilav ve yeşillikler eşliğinde porsiyon olarak ya da ekmek arası yaparak sunabiliriz. Yanında patates ile servis etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber