Yoğurt tarifi
Siz de yoğurdunuzu evde yaparak katkı maddelerinden arınmış en sağlıklı şeklini tüketebilirsiniz...
Malzemeler
1 litre süt
1 kaşık yoğurt
Çay kaşığı ucuyla tuz
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Sütü çelik tencerede orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Köpürmeye başlayınca kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırın ve altını kısın.
Sütün üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
10-15 dakika istenilen sıcaklığa gelene kadar bekletin.
Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Daha sonra tenceredeki sütün içine ilave edin.
Sütten kaba biraz alıp boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar işlemi tekrarlayın.
Tenceredeki sütün iyice karışmasını sağlayın.
Tercihen cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan 10-15 dakika civarında 50 derecede çalıştırıp kapatılan fırına koyun.
Fırının kapağını hiç amadan 5 saat bekletin.
Sürenin sonunda yine ağzı açık olarak buzdolabına koyun.
7 saat süreyle buzdolabında bekletip kapağını kapatın.
Afiyet olsun!