Geri Dön

Yoğurt tarifi

Siz de yoğurdunuzu evde yaparak katkı maddelerinden arınmış en sağlıklı şeklini tüketebilirsiniz...

Yoğurt tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt

1 kaşık yoğurt

Çay kaşığı ucuyla tuz

Yoğurt Nasıl Yapılır?

Sütü çelik tencerede orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Köpürmeye başlayınca kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırın ve altını kısın.

Sütün üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

10-15 dakika istenilen sıcaklığa gelene kadar bekletin.

Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Daha sonra tenceredeki sütün içine ilave edin.

Sütten kaba biraz alıp boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar işlemi tekrarlayın.

Tenceredeki sütün iyice karışmasını sağlayın.

Tercihen cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan 10-15 dakika civarında 50 derecede çalıştırıp kapatılan fırına koyun.

Fırının kapağını hiç amadan 5 saat bekletin.

Sürenin sonunda yine ağzı açık olarak buzdolabına koyun.

7 saat süreyle buzdolabında bekletip kapağını kapatın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber