Ekonomi Evin küçük mühendisleri

Evin küçük mühendisleri

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Limak Vakfı tarafından hayata geçirilen ve mühendisliği okul öncesi çağlardan itibaren çocuklara sevdirmeyi amaçlayan Evin Küçük Mühendisleri projesinde anaokulu öğretmenlerinin eğitimi aşaması pilot il olarak seçilen Gaziantep’te tamamlandı.

Evin küçük mühendisleri

Eğitim döneminin tamamında mühendisliği teşvik için projeler geliştiren Limak Vakfı, kız öğrenciler başta olmak üzere geleceğin mühendislerinin yetiştirilmesi için faaliyet yürütüyor. Vakıf tarafından yürütülen Evin Küçük Mühendisleri projesi, mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara sevdirmeyi, özel olarak hazırlanan oyunlarla mühendisliğin hayatın her alanında var olduğunu, üretilen her şeyin aslında bir mühendislik örneği olduğunu, ailelere ve okul öncesi çağda bulunan çocuklara anlatmayı hedefliyor.

Projenin ikinci ayağı

Pilot uygulaması başlayan projede ikinci aşama olan anaokulu öğretmenlerinin eğitimi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kirazoğlu, Limak Çimento Gaziantep Genel Müdürü Hüseyin Şencan ve Limak Holding Kurumsal İletişim Direktörü Sevil Server Koç’un katılımıyla Gaziantep Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gaziantep’teki 5 anaokulunda uygulanacak projenin eğitimine 20 anaokulu öğretmeni ve ilgili okulların müdürleri katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, önyargısız eğitim ve mühendislik meslekleri konularında eğitim alan öğretmenler, çeşitli etkinlik ve oyunlarla okullarındaki öğrencilere eğitimler verecek. Ayrıca, okullardaki tüm öğrencilerin velilerine ünlü yazar Şermin Yaşar tarafından hazırlanan Evin Küçük Mühendisleri kitabı da armağan edilecek. Nisan ayı içerisinde ise, proje kapsamındaki okullarda Mühendislik Günleri etkinlikleri düzenlenmesi planlanıyor.