Mutfak Evinizde mutfak ünitesi yapmanın ucuz yolları

Evinizde mutfak ünitesi yapmanın ucuz yolları

03.04.2019 - 15:06 | Son Güncellenme:

Artık mutfak eşyalarınız, tencereleriniz ve tavalarınız dolabınıza sığmıyor ve bu durumda ne yapacağınızı bilmiyorsanız, sizin için en ucuz yollarla mutfak ünitesi yapmanın yöntemlerini paylaştık. Mutfak üniteleri duvara monte edilebilecekleri gibi ayaklı bir ünite yapılarak da kullanılabilir. İşte mutfak ünitesi yapmanın en ucuz yolları...

Evinizde mutfak ünitesi yapmanın ucuz yolları

Evin en önemli yerlerinden biri olan mutfak, tüm kadınların her zaman düzenli tutmak istediği yerlerden biri. Ancak bazen mutfak eşyalarını, tecere ve tavaları sığdıracak bir alan olmuyor. Bu durumda mutfak üniteleri devreye giriyor, üstelik bunu sadece evinizde yaparak ucuz bir yolla elde edebilirsiniz. Ucuz ve kolay bulunabilen malzemeler ile mutfağınız için mutfak üniteleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir mutfak ünitesi, birden fazla eşyayı koyabilmek için birden fazla raftan oluşan bir mobilyadır. Duvara monte edebileceğiniz gibi ayaklıbir ünite de yapabilirsiniz. Her iki ünitenin de pek çok farklı seçeneği vardır. Bu durumda her şey yaratıcılığınıza bağlıdır.

Hangi malzemeleri kullanmalısınız?

Bir mobilya yapmak istediğinizde, hangi malzemeleri kullanacağınız ve bunları nasıl dekore edebileceğiniz büyük önem taşımaktadır.

Aslında cevap çok basittir: Resim çerçeveleri, sandalyenin arkası, korniş ve tepsi gibi alternatip kullanımlı nesneleri seçebilirsiniz.

İşte mutfak ünitesi yapmanın en ucuz yolları:

Raflar

Mutfağınızın zemininde çok boş yer yoksa, bu durumda duvarlarınızı kullanabilirsiniz. Ahşap gibi malzemelerle raflar oluşturabilir ve bunları çeşitli şekillerde düzenleyebilirsiniz. Örneğin; aralarında eşit mesafe olacak şekilde birkaç tane rafı yatay olarak duvara monte edebilirsiniz. Bu raflar genelde alttan desteklidir.

Haberin Devamı

Çekmeceler veya kahvaltı tepsileri

Başka bir alternatif ise, artık kullanmadığınız bazı mobilya çekmecelerini değerlendirmektir. Bunun için ilk adım çekmecenin sapını çıkarmak, temizlemek ve yeniden dekore etmektir. Böylece biraz boya ve cila ile harika bir mutfak elde edebilirsiniz.

Eğer kahvaltı tepsisi kullanacaksanız da aynı adımları izleyin. Tepsilerin ve çekmecelerin yatay veya dikey olarak arzuya göre düzenlenebileceğini belirtmek gerekir.

Kutular

Ahşap kutular çok amaçlıdır. Derinliklerine bağlı olarak, bunları kendi mutfak ünitenizi yapmak için kullanabilirsiniz. Çekmeceler ve tepsilerde olduğu gibi, bunları hem dikey hem de yatay olarak düzenleyebilirsiniz.

Borular

Borular maddesini görünce şaşırmış olabilirsiniz ancak hırdavatçı dükkanından satın alabileceğiniz bakır borular ile harika üniteler yapabilirsiniz. Bunun için rafları duvara yerleştirin ve sabit olduklarından emin olmak için boruları destekleyici olarak kullanın. Raflarınızı dekore etmek söz konusu olduğunda, istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz. Ancak göz yormadıkları için genellikle beyaz renk ve tonlarını kullanmak iyi bir fikir olacaktır.

Haberin Devamı

Kısaca basit bir tasarım, kullanışlı ve güzel bir mutfağa sahip olmanıza yardımcı olabilir. Küçük veya büyük olsun, önemli olan sağlam montelemektir. İstenmeyen kazaları önlemek için üzerlerine nesneler koyacağınız rafların sağlam olduğundan emin olmalısınız.

Yazarlar