Extra Large Hatun: Zayıflıyor

Extra Large Hatun Zayıflıyor.

Bunca sene nice diyet listeleri, nice spor aktiviteleri ve daha nicelerini demiş fakat nihayet sonuca ulaşamamış.Hayattan bir yandan da memnuniyetsiz XL Hatun, belki bir dönüm noktasından geçti galiba hayatının en zor ama bir o kadar da güzel kararını verdi. Hayatına tekrardan bir başlangıç yaptı.

Ya hu insan kendi hayatını böyle başkası gibi anlatması çok saçma geliyor bana ponçiklerim. Gelin şu mevzuyu ben size uzun uzunnnnn anlatayım, sizde benim bir süredir neden ortadan kaybolduğumu daha fazla merak etmemiş olursunuz.

Haberin Devamı

''Çın çın çın'' Ladies and Gentlemen Hayatımı Formatladım Yeni Hayatıma Yelken Açtım... Hikayesine hepiniz,Hoşgeldiniz. Keyifli okumalar..

Aslında tamamen ortadan kaybolmamıştım.Gerek sosyal medyada,gerek burada olsun elimden geldiğince sizden kopmadan bir süreç tamamlamak istedim.Fakat 2 aydır bütün zamanımı kendime ayırdığım için ve yazacağım konuyu toparlamadığımdan sizinle bir araya gelmedik.

Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadınız. Mailleriniz geldi ''Nerelerdesin ? , Yazdıkların beni çok güldürüyor. , Seni özledik hadi artık tekrar bir şeyler yaz. , Sanırım artık yazma işini bıraktın. '' vb. yazılar düştü posta kutuma. Hepinize cevap verebildiğimi düşünüyorum,çünkü cevapsız bir mail düşünemiyorum yani gerçekten çok can acıtıcı.Bunu az çok hepimiz yaşamışızdır (cevapsız mail durumu ), madem bu kadar çok benimle birlikte olmak istiyorsunuz bende artık kendimi toparlayıp bir şeyler karalamaya başladım.

Ahh, ah ! Bu süreçte bir de sevgilimden ayrıldım.

O konuyu hiç açmıyorum hoş sizden de pek bir şeyler saklamıyorum ama, bu konu çok saçma inanın. Yaşadık,uyuşamadık ve bitti ( yani sanırım bitti,en azından bana öyle geliyor.)

Neyse ya konu baya uzadı asıl konudan uzaklaştık ponçiklerim. Yaklaşık 1 senedir istediğim ama korktuğum bir operasyon gerçekleştirdim ( TÜP MİDE AMELİYATI). Şimdi bir çoğunuz ; '' OOOF, bu sene de amma popüler oldu bu ameliyat,önüne gelen herkes oluyor. '' falan diyeceksiniz biliyorum. Ama bunu yaşamayan ve nasıl desem hissetmeyen anlayamaz.

Haberin Devamı

Şimdi aramızda bazı anti tıbbi müdahaleciler sakın bana ; '' Tutsaydın boğazını verseydin '' falan da demeyin yani.Gerçekten yufka kalplerinizi kırabilirim o derece bir kıvamdayım.

E anacım senin kadar benimde aklım var, tutabilsem herhalde tutardım. Fakat 100 kilonun üzerinde olunca inan her şey sizin gibilerin dediği gibi olmuyor.

Ayy hele bir de şöyle bütün çevren ya da yeni tanıştığın kişiler, diyetisyen kesilmez mi ? Hani o tipik '' KİBRİT KUTUSU BÜYÜKLÜĞÜNDE Kİ LİGHT BEYAZ PEYNİR '' olayları var ya.

Heh ! işte o '' KİBRİT KUTUSUNa'' , o fiks listeyi veren kişiyi koyup,yere atıp üstünde tepinmek istiyorsun. Ya gerçekten bu böyle, siz bilemezsiniz bu durumu,şöyle söyleyeyim en azından hepiniz değil ama yarınız beni gayet iyi anlıyordur sanırım.

1 senedir bir türlü karar verememişken,bir anda '' TAMAM '' dedim ben ameliyat olacağım,ailemi aldım karşıma '' çat,çat,çat '' başladım anlatmaya, bir anda kutuplaşmalar oldu. Kimileri ol dedi, kimileri olma ( o zaman da beynimi yani .........) Değişik tepkiler geldi, gelmedi değil şimdi burda masal anlatmayayım hiç. Aileme bu durumu kabul ettirmek kolay olmadı, ama ne oldu ?

Haberin Devamı

'' KASIM AYINA AMELİYAT TARİHİMİ ALDIMM ''

Şimdi ilk başta da sevgilimden ayrıldım demiştim ya, tabii o dönemlerde biz böyle sevgili değil de ne bileyim değişik bir ilişki içerisinde iken ( tabii ki o da benim gibi ay çöreği gibiydi ) e bu ameliyat mevzusunu onunlada konuştum.

Dedim ki ; '' Bak ben böyle böyle bir ameliyat olucam, bir süreç yaşıcaz ona göre sonra bana tırı vırı yapma, ay ben bunları demez olaydım. Bu gayet olgun olan adam bir den çocuklaştı, işte ya sana bir şey olursa bilmem ne. Benimde hayat felsefem şu şekilde '' YA HU ZATEN ÖLECEĞİZ. ÖYLE DE ÖLECEĞİZ, BÖYLE DE ÖLECEĞİZ '' o yüzden panikleme gibisinden minnoş minnoş kandırma çabalarına büründüm. Hayır yani niye geriliyorsun ki bu kadar. O ameliyat masasına yatacak olan benim. Sana ne oluyo da beni de geriyorsun tosbik.

Sevgiliyle de bu evre atlatılınca hooop, ameliyat tarihi geldi çattı.

Bende bir korku ve bayram havası vardı. Hoş bu sene benim mideyi ya kestiler , ya kestiler yoksa seneye kurban bayramına 7 kişi ortak olup beni komple kesiceklerdi. Allahtan yarım mide ile hayatımın geri kalanını kurtarmış oldum aşk pastalarım.

40 dakika süren operasyon sonucu, benim ayılmam kendime gelmem falan 1-1,5 saat oldu.

Beni odama getirmişler,yatağıma yatırmışlar ben narkozdan bir dünya hiç bir şey hatırlamıyorum tabii, Ama gözlerimi açtığımda bizimkilerin bazıları ağlamış belli gözler kızarmış,bazıları ise gayet sevinçli beni motive ediyor. Ama tabii ben sigara kullanmayan bir insan olarak o narkoz beni baya sarstı. Düşünün yanı 23 yaşındayım, ve bu zamana kadar bir kere serum almamışımdır. Ya da ne bileyim bir yerim kırılmamıştır. Her neyse işte ben uyandım. Şimdi bekliyorum kendi kendimi deniyorum. Acaba bir yerim ağrıyor mu ?

A-aa, inanır mısınız ? Sıfır ağrı, hiç ağrım yoktu yani düşünün. Doktorum, ah benim canım yakışıklı bir o kadar da kibar doktorum. Odaya gelmiş bizimkileri sakinleştirmiş bile, ''Ameliyat çok başarılı geçti, Kilosu beni korkutmuştu fakat , ameliyat hiç te korktuğum gibi olmadı.Gayet başarılı bir şekilde sonuçlandırdık,geçmiş olsun '' demiş ve odadan çıkmış.

Tabii bu süreç böyle geçti ben ameliyatımı sabahın erken saatinde oldum. Gece kalktım ve yürümeye başladım. Zaten bu başarılı geçen her TÜP MİDE AMELİYATI sonucunda uygulanıyor.Bol bol yürüceksin ki rahatlayasın diye,ben ameliyattan ödü kopan ponçik,yeni ameliyat olacaklara tavsiyeler veriyordum düşünün artık nasıl güzel geçtiyse ameliyatım.

5 gün hastanede kaldıktan sonra eve geldim. İlk 15 gün içinde sırf berrak sıvı olan besin ile beslendim. Bunlar nedir ? ; Su,tanesiz çorba, ve bir de ameliyat sonrası bu süreçte bünyemiz zayıf düşmesin diye verilen mama ( ay mama dediğime bakmayın resmen çikolatalı süt fakat ben kendisine o kadar da ısınamadım,ki çikolataya deli olan biriyim.) 15 gün bittikten sonra ki evrede bir 15 gün kadar da püre dönemi var ; Bunda besinleri püre kıvamında yiyeceksin.Örneğin; Ispanak ( pirinçsiz ) blenderdan geçir, mantar ( haşlama ) çatalının arkası ile ez ve püre haline getir. Bu şekilde devam etti, ve 1.ay dolduktan sonra da besinlere yenileri eklendi.Tavuk,köfte,balık gibisinden...

Bu şekilde bir beslenme durumları ile süreci tamamladım. Şuan için 4 ay oldu ve ben '' TAMI TAMINA 37 KİLO VERMİŞ OLDUM ''

Değişiklikler, baya güzel oldu yani bana iyi geliyor.Şimdi ise hergün yaklaşık 2 saat bazen 2,5-3 saat süren spor hayatımda eski spor salonunda çektiğim işkenceler gibi değil,gayet iyi ve keyifli geçiyor. Şimdi ; Aaa ! Bak kilo verdi sevgilisinide beğenmedi ayrıldı,falan gibi düşüncelere kapılmayın. Öyle beğenmeme gibi bir durum söz konusu olmadı,dediğim gibi anlaşamadık ayrıldık.

Hayatı bir kere de zayıf olarak yaşıyalım bakalım, bana neler kazandıracak. Şuan için size şu kadarını söyleyeyim inanın her şey,herkes çok değişti.

Bugünlük bu kadar yeteri kadar kafanızı şişirdim,gözlerinizi yordum.

Affedin beni,geç haberiniz oldu.

TÜP MİDE AMELİYATI CANDIR.

SOSYAL MEDYA

https://www.instagram.com/extralargehatun/

https://twitter.com/extralargehatun

https://www.facebook.com/large.hatun.33