Gündem Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi

21.04.2018 - 12:35 | Son Güncellenme:

Ramazan sofralarından davetlere, öğle yemeğinden akşam yemeğine ülkemizde her yerde karşımıza çıkabilecek bir lezzet Ezogelin çorbası... Bu besleyici çorba okul yemekhanesinde de görülebilir lüks bir lokantanın menüsünde de... Yapımı da oldukça basit olan Ezogelin çorbasının tarifini paylaşıyoruz.

Ezogelin Çorbası Tarifi

Özellikle kış aylarında limon ile birlikte tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiren Ezogelin çorbası oldukça besleyici bir yemek. Karabiber, pul biber ve nane serpip dilerseniz üzerine hafif bir tereyağı gezdirerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ezogelin çorbası için malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 ya da 2 yemek kaşığı pirinç

2 tatlı kaşığı bulgur

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça (biber salçası olacaktır)

1 yemek kaşığı tereyağı ( tercihinize göre tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz)

6 su bardağı su (eklenecek olan su sıcak olmalıdır)

1 tatlı kaşığı nane (isteğe göre pul biber eklenebilir pişerken)

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

Çorbanın yapımında sıcak su kullanacağımız için derin bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Kırmızı mercimek ve pirinci eklemeden önce güzelce yıkayın ve temizleyin. Temizleme işlemi bittikten sonra sıcak suyun içine kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve tuzu tencerenin içine ekliyoruz.

35-40 dakika boyunca mercimeklerin yumuşadığına emin olana kadar pişirme işlemine devam edin.

Haberin Devamı

1 adet kuru soğanı küçük küçük doğruyoruz isteğinize göre küçük küpler halinde de doğrayabilirsiniz. Tereyağı için küçük bir tencerede ocakta kızdırma işlemi yapın ve tereyağını eritin. Ardından soğanları ekleyin ve biraz kavrulmasını bekleyin soğanlar biraz kavrulduktan sonra kavrulan soğanların içine biber salçasını ekleyip sonra da 2 dakika boyunca kavurma işlemini sürdürün.

Kavrulan soğanların içine ek olarak naneyi ekleyebilirsiniz (isteğinize göre pul biber de ilave edebilirsiniz).

Kırmızı mercimek, pirinç, bulguru kaynattığımız tencerenin içine kavurmuş olduğumuz karışımı ekleyin. 10 dakika boyunca karıştırma işlemi yapın 10 dakika kaynayıp karıştırdıktan sonra limon ve pul biber ile sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

Not: Çorbanızın pirinç tanelerinin topaklanmış ve katı bir tadı olmasını istemiyorsanız çorba piştikten sonra blender yardımıyla servis etmeden önce karıştırabilirsiniz. Böylelikle çorbanızda topaklanmış bir tat kalmayacaktır.