Gündem F.T. Island’dan 10. yıl konseri

F.T. Island’dan 10. yıl konseri

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10. yılını kutlayan Koreli grup F.T. Island, 29 Ekim’de Volkswagen Arena’da sahneye çıktı. 5 bin kadar hayranı, Kore dizilerinden öğrendikleri şarkılara konser boyunca eşlik etti

F.T. Island’dan 10. yıl konseri

Koreli pop ve rock müzisyenlerinin çoktandır dünyaya açıldığı ve hiç de azımsanmayacak seviyede hayranları olduğu biliniyor. K-pop ve K-rock diye adlandırılan bu türün Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesi var. K-rock’ın dünyaya açılan gruplarından biri de Five Treasure Island. Kendilerine kısaca F.T. Island diyen ve beş kişiden oluşan grup, dört yıl aradan sonra önceki gün Volkswagen Arena’da sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Cumartesi günü havaalanına indiklerinde hayranları tarafından coşkuyla karşılanan grubun konseri öncesi uzun kuyruklar oluştu. Volkswagen Arena’yı bir günlüğüne koca bir liseye çeviren F.T. Island’ın hayran kitlesi ağırlıklı olarak 13-20 yaş arası gençler.

Dizilerin etkisi

Kore dizilerine olan hayranlıklarıyla K-pop ve K-rock’ı keşfettiklerini söyleyen izleyicilerden 300’e yakını, konser sonrası grupla sadece el sıkışabilmek için 500 TL’lik biletlerden almış. Choi Jong-hoon (gitar ve klavye), Lee Hongki (vokal), Lee Jae jin (bas ve vokal), Song Seung-hyun (gitar ve vokal) ve Choi Min-hwan’dan (davul) oluşan grubun iki buçuk saat süren konseri boyunca genç hayranlar özellikle Hongki’nin dikkatini çekebilmek için büyük çaba gösterdi. Sahneye kağıttan uçak yapıp atan ve içine sevgi sözcükleri yazan, Hongki’nin resmini yapan hayranlar, şarkılara eşlik ederken telefonlarının kameralarını da bir dakika olsun kapatmadı.

Haberin Devamı

Sahnede Türk bayrağı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sahneye çıkmanın ayrı bir heyecanını yaşadığını söyleyen Lee Hongki, sahneye Türk bayrağı asmaktan da geri durmadı.

Renkli koreografileri ve şarkılarıyla dört yıl aradan sonra sahneye çıkan grubu 5 bine yakın kişinin izlediği öğrenildi. Konser sonrası F.T. Island üyeleri bir grup hayranıyla bir araya geldi.

Bu yıl 10. yılını kutlayan F.T. Island’ın İstanbul konseri, grubun Avrupa turnesinin de son ayağıydı.

Yazarlar