Ekonomi 'Fabrika yangınlarına karşı da şemsiye olun'

'Fabrika yangınlarına karşı da şemsiye olun'

25.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayicilerin insan faktörüne bağlı risklerle de karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, “Sigorta şirketlerinin yangın artışlarını gerekçe göstererek fabrikaları sigortalamaktan imtina ettiğini duyuyoruz. Hepimizin arzusu, sanayicilerimizin tüm risklerinin sigorta şemsiyesi altında yer alması” dedi.

Fabrika yangınlarına karşı da şemsiye olun

İSO Meclisi’nin nisan olağan toplantısı, “Sigortacılık ve Riskleri Yönetebilmenin Sanayimiz ve Ekonomimiz Açısından Önemi” ana gündemi ile gerçekleştirildi. Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Can Akın Çağlar da katıldı.

Haberin Devamı

Bahçıvan, sanayicilerin hammadde, enerji gibi üretimin doğasından kaynaklanan risklerin yanı sıra insan faktörüne bağlı muhtelif risklerle de karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Ancak yangın, sel ve doğal afetlerden kaynaklı riskler söz konusu olduğunda en büyük güvencemiz sigorta. KOBİ ölçeğindeki firmalarımızın henüz sigorta konusunda gerekli bilinç seviyesinde olmadığını, sigorta müessesesini hiç kullanmadığını ya da eksik ve hatalı kullandığını görüyoruz.

Reel sektör açısından sigortanın sadece risk oluşmadığında katlanılan bir masraf kalemi olarak değil, risk oluştuğunda işletmeyi yok olmaktan kurtaracak hayati bir kaynak olarak görülmesi gerekiyor. Hepimizin arzusu, sanayicilerimizin tüm risklerinin sigorta şemsiyesi altında yer alması.”

Haberin Devamı

Duyumlar var

Sanayicilerin risklerini sigorta ettirmede şirketler ve acentelerle önemli sorunlar yaşadığını vurgulayan Bahçıvan, “Sigorta şirketlerimiz hasarların arttığı durumlarda özellikle belirli sektörlere yönelik sigortalarda ya çok ağır şartlar ortaya koyuyorlar ya da çok yüksek primler talep edebiliyorlar. Bazı şirketler ise kimya, boya, petrokimya gibi riskli görülen sektörlerden uzak duruyorlar veya belli konularda teminat vermekten çekiniyorlar. Sigorta şirketlerinin yangın artışlarını gerekçe göstererek fabrikaları sigortalamaktan imtina ettikleri yönünde duyumlar alıyoruz.”