İlişkiler Fark etmeden bütün cazibenizi yok eden davranışlar

Fark etmeden bütün cazibenizi yok eden davranışlar

02.01.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

Eğer partneriniz ile sorunlar yaşıyorsanız bunun nedeni davranışlarınız olabilir. Davranışlarınızda bir problem olmadığını düşünüyorsanız, durup tekrar düşünmekte fayda var. İşte fark etmeden bütün cazibenizi yok eden davranışlar:

Fark etmeden bütün cazibenizi yok eden davranışlar

Sürekli olumsuz düşünüyor ve bunu dile getiriyorsanız

Tabii ki olasılıkları sıralamak kötü bir şey değil fakat eğer bir olayın sadece olumsuz yönlerini görüyor ve bunu sürekli yapıyorsanız; karşınızdaki size bir şeyler anlatmaktan vazgeçecektir.

Evet hayat zor ama her şeyin bir yolu bulunur. Bu olumsuz tavır özellikle yatak odasında da o cazibeli havayı kaçırabilir.

Her şeyi karşı taraftan bekliyorsanız

Herkesin hayatında birilerine ihtiyaç duyar, fakat bu durum dönemsel olmalıdır. Eğer kötü zamanlarınızda yanında olmasını istediğiniz birileri varsa, siz de onun kötü dönemlerinde yanında olmalısınız. Tek taraflı yürüyen bir ilişki yorucu olacağından yatak odasında istediğiniz etkileşimi alamayabilirsiniz.

Kibirli biriyseniz

Kibir cazibeyi öldüren belki de en önemli özellik olabilir. Kibirli bir insan olmadığınızı düşünebilirsiniz fakat bazen bir adım geriye gidip yaptıklarınızı enine boyuna düşünmek başta fark etmediğiniz davranışlarınızı ortaya çıkarabilir.
Sürekli kendiniz hakkında konuşuyorsanız ve kendi düşüncelerinizi partnerinize empoze etmeye çalışıyorsanız, yatak odanızda yaşanan sorunların kaynağı bu durum olabilir.

Dürüstlük sizi anlatan son kelime bile değilse

Yalan söylemek aslında zor bir iştir. Sürekli ne söylediğinizi hatırlamanız gerekir ama inanın, kırılan bir güvenin tamir etmek; yalan söylemekten daha zor. Üstelik birbirine güvenmeyen iki insanın yatak odasındaki çekimi ne kadar kuvvetli olabilir ki?

Her şeyi kontrol etmeye çalışıyorsanız

Ara ara hayatı akışına bırakmak iyidir. Çünkü her zaman her yerde her şeyi kontrol edemezsiniz. En ufak şeyi bile kontrol altında tutmaya çalışmak sizi aşırı strese sokabilir. Ve oluşan bu stres partneriniz ile aranızdaki etkileşimi ve iletişimi olumsuz yönde etkileyecektir.

Sürekli yarışıyorsanız

Partneriniz ile ufak tefek atışmalar ve küçük bir yarış aslında ilişkiniz için tatlı bir etki bırakabilir. Fakat her şeyin bir dozu var. Eğer karışılaştığınız her durumu bir yarışmaya çeviriyorsanız, aranızdaki pozitif iletişimi yerle bir ediyorsunuz ve oluşabilecek bütün o romantik anları ıskalıyorsunuz demektir.

Kendinize güvenmiyorsanız

İyi bir seks için mükemmel bir vücuda sahip olmanız gerekmez fakat sizi siz yapan kusurlarınızı da kabul etmeniz gerekir. Eğer bu kusurları kapatmaya çalışırken çok uğraşıyorsanız, bu durum size daha iyi bir seks hayatı vermez, hatta durumu çok daha kötü bir hale getirebilir. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz.

Kendini beğenmişlikten karşınızdakini göremiyorsanız

Tabii ki kendinize değer vermeniz müthiş bir şey fakat sürekli kendinizden bahsetmek ve başkalarının hislerine önem vermemek bunun için bir bahane değil.

Yazarlar