Teknoloji Faturasını ödemeyenler dikkat! Borcunuzu herkese söylüyorlar

Faturasını ödemeyenler dikkat! Borcunuzu herkese söylüyorlar

27.07.2017 - 11:39 | Son Güncellenme:

Çin'de cep telefonu faturasını ödemeyen/ödeyemeyen ve bu yüzden GSM operatörleriyle davalık olan kullanıcıları utandırmayı amaçlayan yeni bir uygulama başlatıldı.

Faturasını ödemeyenler dikkat Borcunuzu herkese söylüyorlar

Çin’de telefon faturalarını maddi yetersizlik veya başka nedenlerden dolayı ödeyemeyeneleri utandırmayı amaçlayan yeni bir uygulama başlatıldı.

Haberin Devamı

BBC Radio'nun haberine göre Çin’de hizmet veren bir GSM operatöründen hizmet alan fakat uzun zamandır faturasını ödemeyen kullanıcıları arayanlar enteresan bir mesajla karşılaşıyor. Bu mesaja şimdiye kadar 10 kişi tanıklık etmiş. Birisi kara listeye alındığında ve karşı taraf ona ulaşmaya çalıştığında görüşme yapılmadan önce önceden kaydedilmiş bir mesajı dinlemek zorunda kalıyor.

Bu mesajda “Aradığınız kişi mahkeme tarafından ödeme kararı verilmiş olan borcunu ödememektedir. Lütfen bu kişiyi yasal zorunluluğunu yerine getirmek için teşvik edin. Desteğiniz için teşekkür ederiz.” deniliyor. Böylece kullanıcıların borç durumu kendisine ulaşmak isteyen herkese duyuruluyor.

Çin'deki cep telefonu numaraları için isim kaydı gerektiğinden, numara değişse de kaçmak işe yaramıyor ve bu mesajlar sizi takip ediyor.