Gündem Felçli kuzuya yürüteç yaptı

Felçli kuzuya yürüteç yaptı

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan ve çevresinde ‘hayat tamircisi’ olarak tanınan Hasan Kızıl, bu kez de yaptığı yürüteçle iki ayağını kullanamayan kuzunun yürümesini sağladı.

Felçli kuzuya yürüteç yaptı

Derik’in Boyaklı köyünde kendi imkanlarıyla yaptığı yürüteç ve protezlerle 300 hayvanın yürümesini sağlayan ve Türkiye Diyanet Vakfı’nca verilen ‘Uluslararası İyilik’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Hasan Kızıl (23), bu kez de arka iki ayağı sakat olarak doğan kuzuya protez yaptı.

Haberin Devamı

Aynı köyde yaşadığı Rüzgar Sakin’in kendisini arayarak, yeni doğan kuzunun arka ayaklarının felçli olduğunu söylediğini aktaran Kızıl, “Kuzusunu kesmek istemediğini, ona nasıl yardımcı olacağımı sordu. Ben de köye giderek kuzunun ölçüsünü aldım. Ölçü aldığım zaman bütün kuzular annesine koşarken felç olan kuzu tek başına orda duruyordu. Hemen gidip yürüteç yaptım. Kuzuya yürüteç taktırdığım zaman koşarak annesine gitti. Annesinin kuzusunu koklaması beni çok duygulandırdı ve çok mutlu oldum. Türkiye’de ne kadar engeli canlı varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Şu an için gece-gündüz çalışıyorum, bütün engelli hayvanları yürütebilmek adına bazen sabaha kadar çalışıyorum” dedi. l MEHMET
ALİ DİNLER KIZILTEPE DHA