Geri Dön

Fesleğenli limonata tarifi

Yemeklerinizin yanına evde yapabileceğiniz hem sağlıklı hem doğal bir içecek fesleğenli limonata. Pratik ve lezzetli fesleğenli limonata tarifi...

Fesleğenli limonata tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1.5 litre için:
5 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğu
1 avuç taze fesleğen
1 bardak şeker
1 litre soğuk su

Fesleğenli Limonata Nasıl Yapılır?

Öncelikle, beyaz kısmını almadan iki adet limon kabuğunu soyun ve fesleğen yapraklarını elle bölün.

Limon kabuklarını, fesleğen yapraklarını, limon suyu ve şekeri rondodan geçirerek bir tencereye koyun.

Şeker eriyene kadar karıştırın ve sonra tencerenin kapağını kapatıp, bozdolabına koyarak 1 saat dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz karışımı, dolaptan çıkararak temiz ve ince bir tülbentle süzün.

Üzerine soğuk su ilave ederek, tekrar karıştırın ve fesleğenli limonata servise hazır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber