Gündem FETÖ’nün ‘Houston imamı’ Ermenistan’da yakalandı

FETÖ’nün ‘Houston imamı’ Ermenistan’da yakalandı

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

FETÖ’nün ‘Houston imamı’ Ermenistan’da yakalandı

Firari FETÖ zanlısı Kemal Öksüz, Ermenistan polisinin organize suçlarla mücadele ekipleri ile Interpol’ün Ermenistan bürosu iş birliğiyle Erivan’da yakalandı.
FETÖ’nün “Houston imamı” olan Kemal Öksüz, ABD tarafından Temsilciler Meclisi Etik Komisyonu’na “sahte belge sunmak”la suçlanıyor. Ermenistan basınında yer alan haberlere göre Öksüz, 2013 yılında Temsilciler Meclisi üyesi bir grubu Azerbaycan ve Türkiye’ye davet etti ancak Etik Komite’ye bu geziyle ilgili parasal kaynakların yer aldığı evraklarda usulsüzlük yaptı. ABD vatandaşı olarak Kevin ismini alan Öksüz için ABD tarafından 23 Ağustos’ta Ermeni birimlerine “aranıyor” bilgisi verildi. Öksüz, Erivan’da Ermenistan polisi ile Interpol’ün ortak yürüttüğü operasyonla yakalandı. Kemal Öksüz’ün 15 Temmuz’un en önemli firarilerinden Adil Öksüz’le herhangi bir akrabalığı bulunmuyor.

Haberin Devamı

Emniyet: İadesi mümkün değil

Emniyet Genel Müdürlüğü Kemal Öksüz’ün, ABD kaynaklı yakalama kararlarına istinaden Ermenistan’da yakalandığının belirtilmesi üzerine açıklama yaptı. Kemal Öksüz ile Adil Öksüz’ün akrabalık bağının olmadığı belirtilen açıklamada, Kemal Öksüz’ün Giresun-Espiye nüfusuna kayıtlı olduğu, Adil Öksüz ile akrabalık bağının olmadığı vurgulandı. Kemal Öksüz’ün Giresun Sulh Ceza Hakimliği ile Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “FETÖ-PDY üyesi olma” suçundan arandığı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı kaydının bulunduğu bildirildi. Açıklamada “Adı geçen şahsın geçerli seyahat belgesi olmaması sebebiyle, 22.02.2017 tarihinde ABD İnterpol biriminden ülkemize iadesi veya sınır dışı edilmesi talep edilmiş, ABD İnterpol biriminden alınan cevabi yazıda, şahsın ABD vatandaşlığı olması sebebiyle sınır dışı veya iadesinin mümkün olmayacağı bildirilmiştir” denildi.