Gündem FETÖ’nün HSYK adayına ayrı ayrı 3 müebbet

FETÖ’nün HSYK adayına ayrı ayrı 3 müebbet

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 2014 HSYK seçimlerinde aday gösterdiği eski hakim Ayşe Neşe Gül ile eşi eski savcı Cevat Gül hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca 15’er yıl hapis isteniyor

FETÖ’nün HSYK adayına ayrı ayrı 3 müebbet

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 2014 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday gösterilen eski hakim Ayşe Neşe Gül ile eşi eski savcı Cevat Gül hakkında “Anayasa’yı ihlal”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

ByLock’lu seçim çalışması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Gül’ün, örgüt içi şifreli iletişim programı ByLock kullandığının tespit edildiği bildirildi. Örgütün, Gül’ü, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü gibi unvanlı ve stratejik öneme sahip bir göreve getirdiği anlatılan iddianamede, Gül’ün, örgütsel bağlılık ve eylemsellik içerisinde FETö/PDY’nin talimatı ile 2014 HSYK seçimlerinde HSYK üye adayı olarak gösterildiği vurgulandı. İddianamede, örgütün, kendi üyelerine, Ayşe Neşe Gül’ün de içerisinde bulunduğu FETö üyesi HSYK üye adaylarına oy vermeleri ve bu yönünde çalışma yapmaları talimatı verdiği belirtilen iddianamede, ByLock üzerinden de seçim çalışmasının yapıldığı ve örgütün talimatlarını bu program üzerinden gönderildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Kurgu yargılama yaptı’

İddianamede, Gül’ün kocası eski savcı sanık Cevat Gül’ün örgütün silah olarak kullandığı yargı yapılanmasının en stratejik konumu olan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Müfettişliği’ne, Başmüfettişliğine, HSYK Başmüfettişliğine ve Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı’na yerleştirildiği belirtildi. Sanık Cevat Gül’ün, kamuoyunda “Şemdinli” davası olarak bilinen, sahte/hukuka aykırı delillere dayanan kurgu yargılamanın soruşturma aşamasında, örgüt üyesi Ferhat Sarıkaya’ya ceza almayacağına dair teminat verip yalnızca uyarma cezası alması yönünde teklifte bulunduğuna dikkati çekildi. Başsavcılıkça onaylanan iddianame gönderildiği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yazarlar