Gündem FETÖ'nün 'kaynağı'nı boşaltanlara operasyon

FETÖ'nün 'kaynağı'nı boşaltanlara operasyon

16.10.2018 - 18:41 | Son Güncellenme:

Kaynak Holdingin'in kasasını yurt dışına aktaran, örgütün 25 iş adamı ve yöneticisi gözaltına alındı

FETÖnün kaynağını boşaltanlara operasyon

İSTANBUL'da, Fetullahçı Terör Örgütü’(FETÖ/PDY)'nin mali yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda aralarında şirket sahibi iş adamlarının da bulunduğu 25 şüpheli isim yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin, örgütün en önemli finans kaynağı olan ve el konup kayyum atanan Kaynak Holding’den usulsüz para aktarma iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltı kararı verilen 37 şüpheli arasında yer alan isimler olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri operasyonda aralarında şirket sahipleri, şirket ortakları ve yöneticilerinin de bulunduğu 37 şüpheli ismin yakalanması için şehrin değişik ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheli ismin gözaltına alındığı operasyonda baskın düzenlenen adreslerde aramada yapan ekiplerin, uzun süredir para harekatları incelenen Kaynak Holding’le ilgili olduğu öğrenildi.

Aanadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yapılan çalışmalarda, FETÖ’nün birçok finans şirketini bünyesinde barındıran çatı kuruluş Kaynak Holding’ten 3’üncü kişiler ve kuruluşlara usulsüz para aktarıldığı, bu paraların yurt dışına gönderildiğinin tespit edildiği ve operasyonun bu para aktarımında yer alan isim ve şirketlere yönelik olduğu öğrenilirken, yapılan araştırmalarda

Haberin Devamı

Holding’deki bu paraların önce Azim Gayrimenkul, Elis Gayrimenkul, Azim Yeminli Müşavirlik ve Yapı Azim Ortaklık firmalarına gönderildiği, daha sonra ise Keles Grup İnc, Auto Keles Sale İnc. üzerinden yurt dışına kaçırıldığının tespit edildiği öğrenildi.

Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzer yurt dışına çıkarılan paranın miktarının ne kadar olduğuyla ilgili çalışmalar sürerken, gözaltına alınan şüpheliler Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alınırken, adreslerinde bulunamayan 12 ismin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.